Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestPorodicaŽivot

Sve sam oprostila, ali neću ako mi nju otmeš iz zagrljaja

Možda ti i ja nismo mogli da zajedno podijelimo ovaj život, a i ne kajem se što sam ti poklonila makar jedan mali komad njega.

Redakcija

instagram/ dulcinea.xo

Foto: instagram

Možda nismo znali kako disati u dvoje, graditi kuću, biti srećni, zagrljeni i dovoljni. Možda sam ti ćutala na sve izgovorene riječi kada te obuzme bijes.

I sklanjala nju u sobu da ne vidi kako izgleda jedan nesrećan brak. Da ne vidi tatu ljutog, a mamu u suzama. Možda ti više nisam bila dovoljno lijepa. Jer srediti se između ranog ustajanja, dojenja, ručka, peglanja, nekada nije bilo moguće.

Možda si i ti tražio drugačiju, manje komplikovanu i požrtvovanu. Neću ti zamjeriti ni to. Samo mi iz naručja ne uzimaj dijete.

Ja se suda ne plašim, niti novaca tvoje porodice. Ne plašim se ljudi niti zakona, koliko me strah njenog plača kada me doziva da je uspavam. Strah me njenog bola bez moje blizine. Njenih tužnih okica koje pitaju gdje je mama.

Neke druge žene koja će pokušati da bude ja. Kako će je uspavljivati i da li će imati strpljenja. Hoće li jednog dana na nju dići ruku.

Možda ti i ja nismo mogli biti jedno za drugo. Ipak, nemojmo biti ni jedno protiv drugog. Oprostila sam sve što se dalo oprostiti. Tvoje trošenje plate, nedostatak vremena, pa čak i nju, dotjeranu i namirisanu. Koja ne nosi na odjeći fleke od mlijeka, podočnjake i široku majicu da pokrije stomak.

Foto: pexels

Oprostila sam ti uvredu da nisam dobra majka. Da za mene nije ofarbana kosa i jači karmin. Da nemam pravo na izlazak i odmor od svega. Oprostila sam ti i šamar kada si pomislio da sam uzvratila flert tvome prijatelju iako ga nisam ni pogledala.

Sve sam oprostila, ali neću ako mi nju otmeš iz zagrljaja. Za nju se borim, jer je jedino što imam.

I ne brini, ako pita kakav si muž bio, reći ću najbolji na svijetu. Jedino nam se nije dalo, objasniću. Jer ako kažem ijednu lošu riječ, ja učiću dijete mržnji, a onda zaista ne bih bila dobra majka.

Ako ću je već slagati da si meni bio najbolji, makar joj dokaži da si ostao njen idealni tata. –

Dulcinea (Po motivima iz života jedne moje čitateljke)

Preuzeto sa: instagram.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije