FantastičnonajnovijeSimpatičnoZabavna Lola

Sa koliko godina ste izgubili interes za masturbaciju?

Korisnici Reddita su se upustili u veoma zanimljivu raspravu!

Prevela: Saša Leper

iol.co.za

Foto: Unsplash

Smanjivanje seksualnog poriva nije nešto što treba tek tako otpisati. Kada je riječ o razgovoru na tu temu, većina muškaraca bi najrađe samo izbjegla temu ili je svela na usputnu šalu.

Međutim, kada je jedan korisnik internet stranice Reddit postavio to veoma škakljivo pitanje: „Sa koliko godina ste izgubili interes za masturbaciju ili vam se smanjio seksualni poriv?“, tema je dobila mnogo pažnje, a naročito su zainteresovani bili muškarci.

Prema stranici WebMD koja nudi vijesti, savjete i informacije iz medicine, fizički problemi koji mogu uzrokovati smanjenje libida su niska stopa testosterona, uzimanje ljekova, previše ili nedovoljno fizičke vježbe te upotreba alkohola i opojnih sredstava.

Tu su i psihološki problemi, a oni mogu uključivati depresiju, stres i probleme u odnosu sa partnerom. Međutim, većina studija se baš i ne posvećuje pitanju godina kada nizak libido postaje problem.

Pomenuta rasprava na Redditu pruža veoma interesantan uvid u temu, jer je većina učesnika odabrala da bude direktna i iskrena umjesto da okolišaju i izvrdavaju kao što se to često dešava uživo.

Neki od najkonkretnijih ponuđenih odgovora su bili:

„Imam 48 i i dalje sam i te kako aktivan, ali više moj penis ne donosi sve odluke. Ugodna promjena.“ AHairyFishsticks

„Imam 47 i isto mi je. Osjećam se pametnije!“ Joebud1

Vjerovatno sam primijetio da sam manje zainteresovan negdje oko 55.“ tralfaz66

„Imam 32 i svakog dana shvatim da posmatram sam sebe kako se pretvaram u svoje roditelje. Svaki put kad spavam sa suprugom i pomislim koliko je seksi ili me napaljuje… takođe kao da se vidim i u trećem licu. Nismo mi više oni mladi ljudi u kondiciji koji smo nekada bili, postali smo prilično dosadni. Doslovno, mi smo oni gadni starci koje smo pokušavali ne zamišljati kako se seksaju kad smo bili mladi i lijepi i to je tako tužno.“ Massive_Issue

„I ja sam muškarac od 48 godina i još uvijek sam prilično aktivan. Sam se pozabavim tim 3-4 puta sedmično – seks nije toliko čest jer imamo djecu, život itd. Ponekad mi je lakše da to sam obavim na brzaka nego da nalazim vrijeme da se sinhronizujem sa ženom.“doodlewacker

 

A vi?

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije