najnovijePorodicaPraktična LolaŽivot

Moja kuća nikada neće izgledati savršeno

I veoma mi je drago što je to tako!

Prevela: Saša Leper

Edith Runion /Her View From Home

Foto: Unsplash

Dragi svi koji ćete možda nekada doći kod mene,

Znam da je ljestvica toga kako uređenje doma treba da izgleda postavljena izuzetno visoko.

Međutim, ako ikada budete u prilici da posjetite moj dom, uvjerićete se da to nije neka magična seoska idilična kuća u koju ste upravo kročili. Nipošto.

Ući ćete u drugu vrstu magične idile.

Foto: Edith Runion

Kada otvorite vrata drugih idiličnih kuća, vjerovatno će vas dočekati najslađi mogući pseći i mahanje repom. U ovom domu, budite spremni na to da će vas dočekati čopor ljudskih kučića ljepljivih prstića koje će gotovo zasigurno ostaviti trag slina po vašim hlačama.

U ovoj idili tepih je pun narandžastih šljokica od Zlatne ribice i namještaja koji je promijenio nekoliko vlasnika i ima onaj posebni uglačan izgled od silnog brisanja packi.

Ovdje ćete zateći aromu kombinacije mirišljavih svijeća sa esencijom keksa od cimeta i vonja prljavih pelena, jer se u smeću u svakom trenutku nalaze bar dva primjerka.

Možda ste očekivali da su zidovi obloženi umjerenim do elegantnim drvetom ili živahnim tematskim ukrasima, a da dječiji radovi vise okolo. Ali to nije slučaj.

Moji ukrasi su sivi od debelog sloja prašine koji ih prekriva, nema elegantnog drveta jer imamo djecu i ne možemo imati fine stvari, a crteži koji bi možda trebalo da budu pažljivo izloženi su rasuti svuda po kući gdje god ih je to dragocjeno dijete zaturilo.

To je moja stvarnost i zaista ne želim da se izvinjavam zato što moj dom ne izgleda kao sa naslovnice nekakvog časopisa i što nije spremno za fotkanje za Instagram.

To sam ja, to je moja porodica i to je moj predivni haos.

Pa, dragi prijatelju, ako samo želiš da posjetiš magičnu seosku idiličnu kuću, moraće pronaći neku drugu destinaciju. Ovaj dom jeste magičan, magični prostor u kome se živi i u kome se to vidi, i nije mi žao.

S ljubavlju,

Tvoja prijateljica koja je majka

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije