KulturaLjudiMjestanajnovijeNaslovna vijestPojave

Evropske letnje destinacije koje bismo voleli da posetimo (ove godine)

Nije da se inače kladimo, ali ako bismo zalutali u neku od kladionica, postoje realne šanse da bismo nešto uplatili na ponuđene datume otvaranja granica.

Redakcija

buro247.rs

Foto: buro247.rs

Jer smo stigli blizu faze dva – gledamo 3D prikaze plaža sa kabinama od pleksiglasa, razmišljamo šta tačno podrazumeva profesija stjuarta za plažu, i prebrojavamo prijatelje jer smo čuli da je ovogodišnji maksimum na Scorpiosu šestoro ljudi za stolom.

Nema šta, svet se jeste promenio, i tek ćemo videti koliko. No, naš omiljeni sport je i dalje maštanje da je sve okej. Pa smo u takvom veselom raspoloženju imaginarno bukirali nekoliko božanstvenih vila i to na najlepšim evropskim destinacijama. Delimo sa vama naše aposulutne favorite.

VILLA MARGARETA


Italija je jedna apsoutno čarobna zemlja, ali leto u Pulji je nešto blizu savršenstva i zato je Villa Margareta naš letnji izbor. Radi se o kući sa četiri spavaće sobe koja ima pogled na more, a iako je unutrašnjost brižljivo uređena, ovde je naglasak na okućnici.

Radi se o prostranstvu koje je ispunjeno drvećem maslina, a u sredini tog rastinja sa zadnje strane kuće je smešten elegantan bazen od 14 metara i nekoliko lounge zona za odmaranje, od ležaljki, do izdvojenih ligeštula. Sama kuća se nalazi na 3 kilometara od grada Ostuni koji je glavni grad regije, a super ideja je i iznajmiti kola i obići seoca u blizini.

THE MODERN CHATEAU

Provansa je onaj deo sveta koji može da vam nedostaje čak iako nikada niste bili tamo, a tek kad probate to čarobno parče ležernog francuskog života stvarno može da počne i fizički da vam nedostaje.

Luberon je centralni deo Provanse i upravo je to mesto na kom se nalazi predivna kuća napravljena od betona i kamena, koja svojih ravnim linijama prkosi divljem rastinju okolo. Maestralan dizajn je delo dobro poznatog dvojca Karla Fourniera i Olivier Martya iz studija KO.

Njihov zadatak je bio da dizajniraju kuću koja će biti jednostavnog izgleda koji neće narušiti prirodu koja jeste u prvom planu. The Modern Chateau ima tri velike spavaće sobe, a ogromni stakleni prozori su tu kako bi se obrisala granica između enterijera i eksterijera.

SKINOPI LODGE

Pesma kaže „what are dreams made of“ i da ne znamo bolje mogli bi smo da pomislimo da se radi baš o ovom mestu. Skinopi Lodge je mali kompleks vila na slabo naseljenoj strani grčkoj ostrva Milos i iz svake kućice pruža se pogled na Egejsko more.

Dizajn kuća je nalik na tradicionalne kućice koje su koristili pecaroši, a svaka ima prozore od poda do plafona za potpuni užitak u prirodi. Ako vas brine privatnost, to je ovde na visokom nivou, budući da su tri vile razbacane na 4 hektara imanja, tako da gostima zagarantovano samo njihovo mesto u prvom redu za gledanje spektakularnih zalazaka.

LEGADO IBIZA

Legado je maleni boutique hotel na Ibici, poseban po svojoj raskošnoj bašti. Imanje postoji decenijama, pa je bašta u skladu sa tim bogata i skoro na granici džungle. No, sama hotelska zgrada je brižljivo renovirana.

Vlasnici Andy i Andreas potrudili su se da sačuvaju najbolje od originalnih elemenata, ali i da dodaju neke od moderne kako bi pružili potpuni komfor. Hotel ima samo 7 smeštajnih jedinica, tako da svi bez gužve mogu uživati u zajedničkom bazenu sa slanom vodom, kao i u bašti gde se služi doručak, ali se takođe nalazi deo sa barom. Savršeno mesto gde se možete oporavljati od ludih žurki dok ne skupite energiju za sledeću.

Preuzeto sa: buro247.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije