Uz priču je lakše
Lole iz komšilukanajnovijeO životu

Uz priču je lakše: Šta povezuje Anđelku Prpić, Nikolu Đurička i Miloša Bikovića?

Deca znaju: Uz priču je lakše. Jeste li vi to zaboravili?
.

Piše: Srbijanka Stanković

Foto: Uz priču je lakše

„Uz priču je lakše“ je dobrotvorna akcija u kojoj učestvuju naše javne ličnosti, pokrenuta s ciljem da u doba pandemije izazvane koronavirusom pomogne našim najmlađim sugrađanima da lakše prebrode ovaj trenutak, težak za celo čovečanstvo.

Pokušavamo da im pružimo priliku da pobegnu od stvarnosti u svet poezije i proze, mašte i šale, da zaborave na teške trenutke i zabave se.

Na Instagram i Fejsbukk nalozima „Uz priču je lakše“ svakog dana možete pronaći novu priču ili pesmu koja promoviše dobrotu, saosećanje, zajedništvo. radost, smeh i zabavu, a pritom su edukativne. To su priče koje pomažu deci da ostanu pozitivna u ovim neizvesnim i teškim trenucima.

– Nadamo se da  uspevamo u nameri da stavimo osmeh na njihova lica i ulepšamo poneki minut, sat ili dan. Ideja naše akcije nije promocija niti samopromocija učesnika i inicijatora. Uz priču je lakše pripada deci i akcenat treba da bude na tome. U doba kada nas koronavirus primorava na socijalno distanciranje, ovo je jedan od načina da se udružimo oko plemenitog cilja. – poručuju sa ove stranice.

Anica Dobra svojim mekim glasom čita priču Zorana Maljkovića „Moj tata zeka“.

Aleksandar Srećković Kubura čita priču „Mačak i skakutavo jaje“  iz istoimene knjige Andrije Miloševića.

Glumica Anđelka Prpić podseća zašto je sada važno da jedemo mnogo povrća čitajući pesmu „Povrćijada“ Ljubivoja Ršumovića.

Poznati dečji pesnik Ljubivoje Ršumović podseća da je i uz pesmu lakše, ako ne i lepše.

Divna „Najmanja pesma na svetu“ Mike Antića u interpretaciji Dejana Lutkića izmamljuje osmehe.

Za najslađe muzičko uspavljivanje Bramsovu uspavanku izvodi Marija Spasić Komlenović.

Reakcije koje dobijaju na priče su samo dodatna motivacija da nastave sa radom i akcijom. Kako kažu, u pričama uživaju i deca i roditelji.

– Kako nam roditelji sami kažu, mnogo dece se i uspavljuje i budi uz naše priče i pesme. Drago nam je što smo ih podstakli da se i sami snimaju, šalju nam svoje izvedbe i objavljuju na svojim profilima.

Koja je vaša omiljena? Lola se raspametila od smeha zbog viceva za decu koje je ispričao Nikola Đuričko.

Ostani kod kuće! Svi smo u ovome zajedno! Uz priču je lakše!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije