LjudinajnovijeNaslovna vijestPojaveRadoznala Lola

Za one kojima je danas baš težak dan

Meni su stvarno pomogli!

Prevela: Saša Leper

Allie Marie Travels

Foto: Unsplash

Treba li vam malo dodatne pomoći i podrške ovih dana? Šta kažete na malo lijepih riječi za teška vremena?

Magičan je osjećaj pročitati tuđe riječi koje kao da su prodrle u najdublji kutak vašeg uma i ponudile vam baš ono što vam je trebalo.

Život svima izgleda prilično neobično ovih dana. Ova globalna pandemija u kojoj smo se svi našli tako nenadano izazvala je mnogo bola, prevrata i neizvjesnosti. Naročito je teško onima koji su (bili) direktno pogođeni samim virusom, koji su izgubili posao ili su prinuđeni značajno promijeniti svoj stil života. Postoji tu mnogo poricanja, šoka, tuge i očaja te generalnog osjećaja nelagode dok se privikavamo na svoju „novu normalu“.

I sa pravom je to tako. Ovo je ono što nazivamo traumom. Za mene lično, prethodnih 20 mjeseci prije pojave pandemije su bili izuzetno izazovni jer sam se nosila sa fatalnim oboljenjem i smrću roditelja u mladosti (a ovaj posljednji dio se desio na početku moje prve trudnoće).

Prije toga moj život je bio relativno normalan.

Prolazak kroz ovu naročitu traumu mi dođe kao nekakav ubrzani kurs Uvod u život ne ide uvijek po planu i često nije fer. Iako se nikada sama ne bih dobrovoljno prijavila za takav kurs, primjetila sam vještine koje sam izgradila i lekcije koje sam naučila tokom svog procesa tugovanja, a koje su me pripremile za buduće traumatične situacije, kao što je i globalna pandemija.

Iako se to može činiti kao sitnica, nadam se da će čitanje ovih citata i razmišljanje o njima imati pozitivan efekat na vašu psihu i perspektivu i da ćete iz ovoga izaći jači nego ikad.

 

Biti pozitivan ne znači da stalno morate biti srećni. To znači da ćete, i kada vam je teško, znati da bolji dani dolaze. ~ Anonimni autor

 

Ne gubi nadu. Molim te, vjeruj da te čeka hiljadu predivnih stvari. Sunce ogrije sve one koji su osjetili kišu. ~ R. M. Drake

 

Naučila sam da, kako vrijeme ide, sve ono čega se plašimo će doći i proći i bićemo u redu. ~ Stevie Nicks

 

Preživio sam jer je vatra u meni gorila jače nego vatra oko mene. ~ Joshua Graham

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije