LjudiMedicinanajnovijePojavePraktična LolaŽivot

10 saveta za prvi seks u životu

Društvo nam šalje gomilu poruka o tome kako gubljenje nevinosti treba da izgleda, ali istina je da ne postoji univerzalan recept za uspešan prvi seksualni odnos.

Važno je da to prvo iskustvo bude što prijatnije, a uz prave savete to je i moguće.

Redakcija

nova.rs

Zaboravite sve što ste čuli o prvom seksu

Gledajte da se ne fokusirate na ono što ste čuli o gubljenju nevinosti na TV-u, u filmovima, pa čak i od prijatelja jer se iskustva svih nas razlikuju.

“Očekivanja su uvek drugačija. Taj prvi put nije uvek najsjajniji. Uz to, štošta od toga što ste čuli ne mora da znači da je tako”, kaže dr Emili Mors i dodaje da tokom prvog odnosa ne mora biti ni krvi ni jakog bola.

Razmislite kakav seks želite

Pre svega razmislite šta želite – da li prvi seks za vas znači skidanje pred partnerom, oralni seks, penetraciju, jer nema nikakvog cilja koji treba dostići. Sve je na vama i vašim željama.

Foto: pexels

Šta biste voleli

Ako niste sigurni šta želite prvi put, dajte sebi vremena i otkrijte šta vam prija. Opustite se, istražujte svoje telo i ono će vam kazati šta mu se dopada.

Birajte partnera kom verujete

Partner koji vas požuruje i pritiska da što pre imate seks kad vi niste spremni  – nije dobar izbor. Ne morate biti u vezi sa tom osobom, ali važno je da se uz nju osećate sigurno i prijatno, da joj verujete jer to je najvažnije. Samo polako i prekinite u svakom trenutku ako tako poželite.

Siguran seks pre svega

Pre akcije odlučite koje kontraceptivno sredstvo ćete koristiti. U suprotnom, mogući su neželjena trudnoća i polno prenosive bolesti. Prvo se edukujte o vrstama zaštite i eventualnim rizicima.

Preuzeto sa: nova.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije