DogađajiKulturaLjudiMedicinaMjestanajnovijeNaslovna vijestPojave

HEMOFARM donirao medicinsku opremu

Direktor Hemofarma Banjaluka Saša Urošević uručio je ministru zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alenu Šeraniću 15 monitora za praćenje vitalnih funkcija pacijenata koje će resorno ministarstvo predati na upotrebu bolnicama u Republici Srpskoj.

Redakcija

Kako bi pomogli napore zdravstvenih institucija u borbi protiv korona virusa, Štada grupa i njena članica Hemofarm obezbijedili su pomoć od 150 najsavremenijih monitora za praćenje stanja pacijenata za Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i Srbiju, odnosno za zemlje u kojima se nalaze proizvodni pogoni kompanije.

Riječ je o najkvalitetnijoj medicinskoj opremi njemačkog proizvođača Dreger koja će biti korišćena u kliničkim centrima i bolnicama.

U okviru pomenute donacije 30 medicinskih monitora u vrijednosti od 150 000 KM obezbjeđeno je kao pomoć za zdravstvene centre u BiH, po 15 za svaki entitet. Banjaluka je prva stanica Hemofarmove humanitarne pošiljke, dok je preostalih  15 monitora na putu prema kantonalnim bolnicama u Sarajevu, Tuzli, Mostaru, Zenici i Bihaću.

„Ova donacija nam je jako važna i nije jedina od kompanije Hemofarm. Pet monitora upućeno je prema Kliničkom centru Republike Srpske, dva u opštu bolnicu Doboj, a ostale bolnice dobile su po jedan monitor za praćenje stanja pacijenata. Hvala Hemofarmu i grupaciji Štada, sa kojima sarađujemo već niz godina“, rekao je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

“Naša misija, vaše zdravlje, jeste poruka kojom se naša kompanija vodi, a što smo posebno dokazali tokom ove aktuelne krize sa korona virusom. Naš primarni zadatak bio je da tokom ovog izazovnog perioda obezbedimo uslove za nesmetanu proizvodnju i dovoljno lekova za naše stanovništvo, i mi smo uspeli u tome.

Pored ovog zadataka koji se ticao redovnog snabdevanja tržišta lekovima, imali smo potrebu da pomognemo zajednici i zdravstvenom  sistemu, što  smo  kontinuirano radili. Ova  donacija je najvrednija  u  nizu.

Imamo odlične povratne reakcije struke o važnosti medicinskih monitora koje smo donirali, a posebno je značajno što monitori imaju  upotrebnu  vrednost koja nije vezana samo za aktuelnu pandemiju već će i nakon nje pomagati lekarima da pravovremeno reaguju i spašavaju živote najugroženijih pacijenata”, rekao je Saša Urošević.

Direktor banjalučkog Hemofarma najavio je i novu donaciju: “Znamo da su potrebe zdravstvenog sistema sada veće nego ikada, da su aparati i oprema skupi i teški za nabavku, ali i da medicinski radnici uprkos svemu uspevaju da ispune sve zahteve postavljene pred njih.

Zajedno sa Hemofarm fondacijom obezbedićemo opremu u vidu zaštitnih višekratnih odela i vizira za siguran rad medicinskih radnika u domovima zdravlja u BiH”.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije