DogađajiKulturaLjudiMjestanajnovijePojavePorodicaŽivot

Vesna Dragojević: “Oliver je zabranio da se unuci zovu po njemu”

Prenosimo razgovor sa udovicom legendarnog muzičara kojoj uskoro stiže sedmo unuče.

Redakcija

story.hr

Porodica pokojnog legendarnog domaćeg muzičara, Olivera Dragojevića, ovih je dana u slatkom iščekivanju. Naime, krajem mjeseca mnogobrojnoj će se porodici pridružiti još jedan član.

Jedan od sinova blizanaca Olivera i njegove supruge Vesne, 41-godišnji Davor i njegova 29-godišnja supruga, Korčulanka Karmen, naime, uskoro će dobiti još jednog sinčića. Par je u septembru 2018. godine, mjesec dana nakon smrti legendarnog glazbenika, dobio sinčića Marka, nazvanog po Oliverom ocu.

Najstariji sin Olivera i Vesne, 44-godišnji Dino i supruga Nevena roditelji su 13-godišnjeg Duje te 11-godišnjih blizanaca Lucije i Tonija, dok Davorov blizanac Damir i supruga Vanda imaju petogodišnju Margitu i tri godine mlađeg Vinka.

Dakle, simpatičnoj Vesni uskoro stiže – sedmi unuk. U razgovoru za Story.hr, između ostaloga, ova je 66-godišnjakinja otkrila zašto nikome nije palo na pamet nazvati unučića po legendarnom djedu te kako će se prinova zvati.

Ispričala nam je i šta unučići kažu kada vide djedovu fotografiju, ali i otkrila kako je glava kuće bila – upravo ona. Dotaknuli smo se i aktualne teme pandemije, pa nam je Vesna otkrila šta joj je najviše nedostajalo, ali i čemu se najviše raduje.

‘Da, bila sam uzbuđena, naravno. Ali nekako, znate, nije vam to kao kad stiže prvo unuče. Više Karmen ni ne gledam kao trudnicu. Već sam se priviknula, pa svake godine je netko trudan u našoj obitelji’, našalila se simpatična Vesna.

Druga trudnoća njenoj je snahi Karmen, kaže, pala puno teže nego prva. Uz klasične trudničke tegobe, tu je i pandemija, a osim toga ona i suprug renovirali su stan, zbog čega su neko vrijeme proveli kod Vesne u Splitu.

‘Nisu je toliko mučile mučnine, koliko ta selidba, pa pandemija, svašta se događalo, a ja sam joj pomagala koliko sam to mogla. Često sam ju znala tješiti: ‘Karmen moja, pa ja sam ti u trudnoći došla do 102 kile”, rekla nam je Vesna u čijem je stanu, s obzirom na to da je kod nje boravio i jednoipolgodišnji unučić Marko, bilo, kako kaže, jako veselo.

IZVOR: MIRANDA CIKOTIĆ/PIXSELL
‘Kod nas vam je uvijek gužva. Mali Marko je živahan, više je na stolu nego po podu. Sada sve otkriva. Još ne ‘kuži’ da će dobiti brata uskoro, ali mislim da bi mogao biti ljubomoran. Već sada je ljubomoran kada Karmen i Davor prime drugu bebu’, smije se Vesna.
Dijele djeda na pjevača i ‘didu’

Iako Oliver unuka, baš kao i malenog Marka neće upoznati, muzička  legenda, uvjerena je Vesna, zbog dolaska prinove bio bi presretan, jer je, kaže, za unuke bio posebno vezan.

‘Joj da znate kako su se oni igrali s njim… Skakali su po njemu, obožavao je ih. Uzeo bi pauzu pa se nastavio igrati’, kroz smijeh nam govori Vesna pa nastavlja: ‘Zanimljivo je da je mali Vinko vidio Oliverovu sliku na zidu, pa je pitao: ‘Je li to dida Oliver ili Oliver?’. Dijele djeda na pjevača i ‘didu’.

Mali su još…Ali primjerice, najstariji Duje u školi je rekao da mu je djed Oliver Dragojević pa mu nitko nije vjerovao. Rekla sam mu: ‘Duje moj, nemoj ti to ni pričat’, ako ti neće vjerovati – ne moraju’. Biste li vi nekome vjerovali da vam kaže da mu je djed Oliver Dragojević?’, duhovito zaključuje Vesna, koja nam je otkrila i slušaju li njeni unučići djedovu muziku.

‘Ma, ne gledamo mi to tako… Oni su vam više u Ringe-ringe-raja fazi, sve sam te pjesmice naučila, puna mi ih je glava. Ali, najmlađi Marko jedno je vrijeme stalno slušao ‘Nadalinu’, to mu je bio ‘hit’, a sada se smiri jedino uz spot pjesme ‘Tko sam ja da ti sudim’. Hajde, za ‘Nadalinu’ još razumijem, vesela je, ali ‘Tko sam ja da ti sudim’… Ne znam, vjerujem da nešto osjeća’, iskrena je Vesna.

View this post on Instagram

[PROGOVORILA PRVI PUTA NAKON SUPRUGOVE SMRTI] "Kako sam? Dobro. Dobro, koliko dobro mogu biti. Skršilo me sve ovo, ali ne dam se. Dovoljno sam jaka. Svjesna sam da život ide dalje, da tako mora biti. Sin Davor dovršava kuću koju gradi na Prižbi. Nevjesta, Davorova Karmen, uskoro treba roditi. Nosi mog i Oliverovog šestog unuka, koji će se zvati Marko. Marka Oliver nikad neće vidjeti, ali, naravno, znao je da nam dolazi. Maleni bi na svijet trebao doći za koji tjedan, ali, kako stvari stoje, ne bi nas začudilo da malo i urani. Svi ga jedva čekamo i jako mu se veselimo. Tako izgleda ide u životu: nakon velike tuge dolazi velika sreća", rekla je Vesna Dragojević za Jutarnji list. #oliverdragojevic #vesnadragojevic FOTO: Tino Juric/Pixsell

A post shared by TabloidRTLhr (@tabloid.hr) on

S obzirom na to da je maleni Marko ime dobio po pradjedu, Oliverovom ocu, zanimalo nas je i hoće li sinčić koji uskoro stiže dobiti ime po – djedu. ‘Ma kakvi! To nikome nije palo na pamet! Oliver je sinovima rekao: ‘Nazovite djecu kako hoćete, ali neka vam nije palo na pamet da neko od njih bude Oliver, pa da ga zezaju u školi da se zove Oliver Dragojević’, smije se Vesna koja nam je ekskluzivno otkrila kako će se prinova zvati – Luka.

Zbog pandemije koronavirusa svoje unučiće nije viđala, ali kaže, svakodnevno se sa svojom veselom i mnogobrojnom porodicom čuje putem videopoziva. Ipak, priznaje, ova joj izolacija i nije teško pala.

Čim se otvore kafići, idem u ‘đir’ s prijateljicama.

‘Ma ja obožavam biti sama otkad sam se rodila. Imam svoj mir, svoj mali stančić. Jedino što mi je teško palo je činjenica da nisam mogla iz stana. Ali zato sam, da ostanem u formi, radila 200 do 300 trbušnjaka dnevno. A i ja vam se zdravo hranim, u mom hladnjaku su samo salate, mozarella, jaja, pa se nisam ni udebljala.

Ali, nedostajala mi je šetnja. Jučer sam, evo, išla do sina i noge su mi se tresle. Nisam dugo hodala’, smije se Vesna kojoj, kaže, nedostaje šetnja po sunčanom Splitu, ali zato će tome brzo stati na kraj. ‘Čim se otvore kafići, idem u ‘đir’ s prijateljicama. Frizera sam već riješila, sredila sam i nokte’, smije se Vesna, koja se, kaže, svojih ‘gušteva’ nikad nije odrekla.

‘Ma mi smo vam to tako napravili, ja sam preuzela titulu glave kuće, ne Oliver. Primjerice, on nije volio putovati osim zbog posla, a ja jesam. I samo sam rekla, idem s prijateljicama na par dana do Londona, nitko mi nije imao pravo nešto reći (smijeh). Pedeset sam godina prala, kuhala, čistila, brinula…
Srećom pa je Oliver bio dosta fleksibilan što se toga tiče. Volio je on pojesti, ali nije mu bilo bitno kada i što. To su uglavnom bila seljačka, starinska jela. Jako je volio običnu goveđu juhu, to je jeo svaki puta kada bi došao s puta. To i špagete, s bilo čime.

Toliko sam se nakuhala da zatvorenih očiju mogu sve to napraviti’, rekla nam je Vesna, koja kaže, jedva čeka odahnuti. ‘Čekam da sve prođe, i ova korona, sad se veselimo porođaju, a onda svi skupa idemo na jedan veliki kolektivni godišnji’, zaključuje Vesna koja bi, kaže, voljela još barem jedno unuče.

View this post on Instagram

Upoznali su se 13. svibnja 1973., dok Oliver još nije bio velika zvijezda. U to je vrijeme često nastupao sa svojim Dubrovačkim trubadurima u gradu podno Srđa, gdje je ugledao Vesnu. Kad se u srpnju vratio u Split kako bi se priključio grupi "More" Vesna ga je posjećivala svaki vikend i već ponedjeljkom bila u Dubrovniku na poslu u tamošnjoj bolnici, gdje je radila kao medicinska sestra. Deset mjeseci nakon što su se upoznali stali su pred matičara i izrekli sudbonosno "da".Vesna kaže kako vjenčanje nije bilo spektakularno te da su se vjenčali u malome stanu u tadašnjoj Ulici XX. divizije, gdje je Oliver živio s obitelji. #oliverdragojevic #vesnadragojevic #morskivuk #ditemora

A post shared by Oliveru… (@oliverstihovi) on

‘Voljela bih još jednu djevojčicu, pa na sedam unuka samo dvije cure imamo. Često se znam našaliti da smo kao Kennedyjevi. Pa toliko nas je da nemamo niti jednu fotografiju na kojoj smo svi zajedno’.

Preuzeto sa: story.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije