DogađajiKulturaLjudinajnovijePojaveRadoznala Lola

9 korisnih internet aktivnosti u kojima možete uživati sa djecom

Svi ćemo se složiti da je trenutni period prilično zahtijevan za sve. Zašto ga onda ne olakšati?

Prevela: Saša Leper

Deena Campbell / Mother.ly

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Metropolitan Opera (@metopera) on

  1. Slušajte operu

Ako volite operu, imate sreće. Metropolitan opera objavljuje seriju nastupa Live in HD na svojoj internet stranici i nastaviće dok god ne budu ponovo mogli otvoriti svoja vrata za javnost. „Želimo pružiti utjehu u operi za sve ljubitelje u ovim nevjerovatno teškim vremenima“, kaže generalni upravnik meta Piter Gelb.

  1. Fitnes

Ostanite jaki i zdravi i tokom pandemije te vježbajte. Brojni poznati i nepoznati fitnes treneri nude besplatan materijal na internetu, a tu su i plaćeni časovi. Fitnes, joga, pilates, zumba, ma sve što poželite! Odaberite aktivnost koja vam se čini najprimamljivija i zabavite se na zdrav način.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Duolingo (@duolingo) on

  1. (Na)učite novi jezik

Duolingo je besplatan internet program (i aplikacija za telefon ili tablet) putem koje možete učiti jezik kao da igrate igrice. U bazi imaju preko 30 jezika, a koncipirano je tako da se možete i takmičiti sa drugim igračima ako želite. Skupljajte bodove, gradite niz dana koji učite i iskoristite pauze od 5 minuta na najbolji mogući način, jer pojedinačne lekcije traju otprilike toliko.

Tu su i brojni drugi internet servisi, programi i aplikacije za učenje jezika, plaćeni i  besplatni časovi, kao i zajednice ljudi na društvenim mrežama.

 

 

View this post on Instagram

 

Stream the dancing, waving, emerald lights that serenade the arctic starlit sky every night at exploreorg.tv/auroraborealis 💚

A post shared by explore.org (@exploreorg) on

  1. Gledajte polarna svjetla

Explore.org i Međunarodni polarni medvjedi uživo prikazuju polarnu svjetlost sa lokacije Manitoba u Kanadi. Najtamniji sati noći poprimaju sasvim novu dimenziju uz ovaj naučni pregled i zadivljujuću ljepotu aurore borealis.

  1. Učite taekwondo

Školarci a i njihovi roditelji mogu uživati u kratkim časovima koje nudi Excel Taekwondo. Ova korejska borilačka vještina je specifična po tome što dominiraju visoki udarci, skokovi i udarci iz okreta kao i tehnike brzog šuta.

 

Ukoliko razumijete engleski, mogućnosti su još šire. Možete uživati u čitanjima knjiga sa autorima ili poznatim ličnostima, časovima kuhanja, recitacijama poezije ili čitanju priča i mnogim drugim aktivnostima.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije