LjudinajnovijePojaveRadoznala Lola

Da, ovo se stvarno dešava!

Modni dizajner je napravio torbicu od aligatorskih jezika i ljudske kičme.

Prevela: Saša Leper

iol.co.za

Uz silnu količinu informacija koja svakodnevno preplavljuje internet, teško je razaznati šta je lažna vijest a šta se stvarno dogodilo. Shodno tome, kada je Insajder objavo priču o modnom dizajneru iz Indonezije koji prodaje torbicu od aligatorskih jezika i ljudske kičme, pomislili smo da nema šanse da je to istina.

Kad ono… Članak tvrdi da kontroverzni dizajner Arnold Putra prodaje torbicu koja je napravljene od jezika aligatora i „etično dobijene“ kičme ljudi, za koju tvrdi da potiče iz medicinskog otpada iz Kanade.

Ispostavilo da se je Putra pokušavao prodati torbicu još 2016. godine. Cijenjena 5000 dolara, ova ručna torbica jedinstvenog dizajna je u obliku korpice sa ručkom napravljenom od jedne ljudske kičme. A stručnjaci potvrđuju da nije riječ o replici.

Torbu na Instagramu reklamira profil @byarnoputra, a u opisu piše: „Torbica u obliku korpe napravljena od jezika aligatora. Ručka napravljena od cijele kičme djeteta koje je patilo od osteoporoze.“

Kada su ga pitali o toj objavi na Instagramu, Putra je samo rekao da je dao svoj doprinos. Izložen ispitivanju o porijeklu materijala, odbio je da kaže da li je stvarno riječ o kičmi djeteta.

Insajder je potom kontaktirao dva pedijatrijska osteopatičara i pokazao im slike torbice. Obojica su potvrdili da se radi o pravoj ljudskoj kičmi, ali nisu se složili oko toga da li je riječ o djetetu.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije