DogađajiLjudiMjestanajnovijePojavePorodicaSponzorisano

ZU „Medico-S“ ponovo počinje sa postupcima vantjelesne oplodnje

Normalizacija rada u klinici Medico-S, članici grupacije Pronatal.

Nakon ublažavanja mjera predostrožnosti, ZU „Medico-S“ ponovno počinje sa postupcima liječenja neplodnosti i vantjelesne oplodnje.

Redakcija

Kao centar koji je u potpunosti posvećen zdravlju svojih pacijenata, „Medico-S“ će nastaviti sa pružanjem maksimalnog kvaliteta svojih usluga uz poštovanje svih mjera prevencije koje su propisane od strane republičkih institiucija i Evropske asocijacije za humanu reprodukciju, koja je izdala i detaljne smjernice za postupke vantjelesne oplodnje u okolnostima pandemije Covid-19.

„U namjeri da izbjegnemo i najmanju mogućnost ugrožavanja zdravlja naših pacijenata, klinika ‘Medico-S’ uvela je stroge epidemiološke mjere koje podrazumijevanju pažljivo raspoređivanje timova i pacijenata koji su uključeni u postupake liječenja neplodnosti uz stroge kriterijume dezinfekcije i trijaže pacijenata i zdravstvenih radnika u samoj ustanovi“, saopšteno je iz ZU „Medico-S“.

U početnoj fazi vraćanja na uobičajeni režim rada, ZU „Medico-S“, će prednost dati pacijentima koji su bili planirani za postupak vantjelesne oplodnje u drugoj polovini marta, potom slijede pacijenti iz aprila i maja mjeseca.

„Imajući u vidu preporuke strukovnih udruženja i razumijevanje prema pacijentima, u prvoj fazi uspostave rada prioritet dajemo pacijentima poodmakle reproduktivne životne dobi, potom svim vrstama liječenja iz oblasti onkofertiliteta, pacijenticama sa umjerenom rezervom jajnika i teškim oblicima muškog steriliteta. O nastavku liječenja svi pacijenti će biti kontaktirani od strane osoblja naše zdravstvene ustanove“, precizirano je iz klinike „Medico-S“.

„Medico-S“ će primjenjivati individulan pristup u radu sa pacijentima uz maksimalno korišćenje informacionih tehnologija i telemedicine u svim koracima liječenja koji ne zahtijevaju fizičku prisutnost pacijenta.

„Samo pacijenti bez simptoma bolesti Covid-19 mogu započeti postupak vantjelesne oplodnje.  Pacijenti kod kojih se sumnja na COVID-19 infekciju ili su bili u kontaktu sa oboljelom osobom moraju uraditi RT-PCR test (i/ili serološki test) prije započinjanja postupka, a pacijenti sa pozitivnim testom na SARS-CoV-2 ne mogu pristupiti postupku vantjelesne oplodnje do potpunog ozdravljenja“, navedeno je iz ove ustanove.

ZU „Medico-S“ poziva svoje pacijente da poštuju propisane mjere samozaštite, koje podrazumijevaju nošenje zaštitne opreme, pridržavanja socijalne distance i pojačanje lične higijene jer štiteći sebe, štite i druge pacijente koji se jadnako bore za dugo željeno potomstvo.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije