DogađajiKulturaLjudiMjestanajnovijePojave

Obožavatelji Zare totalno su zbunjeni potezom modnog brenda: Ovako je nemoguće kupovati!

Zauzeti dobru pozu na fashion slikama važna je stvar.

Veliku pažnju ovome pridala je i Zara na svome web shopu, ali po mnogima možda malo i previše.

Redakcija

miss7.24sata.hr/ Petra Rajković

Modeli na slikama španskog modnog brenda zaista se nalaze u nesvakidašnjim pozama, a mnoge su inspirisali na brojne šale.

Kada se radi o uspješnoj online kupovini postoji cijela filozofija. Ne samo da ništa nije prepušteno slučaju, već se na osnovu reakcija kupaca promišljaju razna rješenja i do najmanjih detalja. Jedan od imperativa sigurno su i savršeni vizuali, posebno kada je riječ o kupovini odjeće.

Zauzimanje poze na fashion slikama kako bi odjeća izgledala što privlačnije je totalni must i upravo se ovdje razni proizvođači trude biti originalni. Omiljeni španski brend Zara, čini se, ovo je shvatio preozbiljno što baš i nije najbolje sjelo poklonicama modnog brenda.

Čini se kako su mnoge korisnice Zarinog online shopa ostale zbunjene čudnim pozama Zarinih modela, a vizuali su postali viralni iz totalno neočekivanih razloga.

Poklonice mode zaključile su kako je ‘obrada’ štikli na šporetu ili levitiranje u zraku poput Spidermana znak da se ovaj brend ipak malo previše trudio. Hoće li Zara privući kupce ovim smjelim photo sessionom ostaje za vidjeti.

”Hvala Zara. Ovo je upravo poza u kojoj želim vidjeti kaput”, napisala je jedna od posjetiteljki Zarine web stranice.

Foto: twitter

”Svi želimo vidjeti kako izgleda odjeća kad je napadne jato riba”, jedan je od komentara.

 

Foto: twitter

”Na šta igra Zara, zašto ‘sestra’ stoji na šporetu?”, upitala je korisnica društvenih mreža. Nizali su se i komentari poput: ”Ko ne voli miris izgorenih noktiju”, ”Sandale su otporne na požar”.

”Ovo je upravo razlog zašto je online kupovina u Zari nemoguća”, potužila korisnica na Twitteru.

Foto: twitter

”Charlie Chaplin je ovdje spavao i ostavio hlače”, Štede novac, zato ne plaćaju modele”, našalili su se neki na modele hlača.

Foto: twitter

”Položaj djeteta je najudobniji na kauču”, ”Nove hlače za jogu?”, ”Modelu je u ovom trenutku dosadilo snimanje”, ”Model se sjajno zabavlja”, mnogi su se pridružili komentarima na društvenim mrežama.

Foto: twitter

”Nakon nekoliko dana socijalne distance, Ameli je dosadilo i pretvorila se u mačku”, ”Čitanje dovodi mozak u bestežinsko stanje”, ”Čak mi se i sviđa ova fotografija, ali volje bih vidjeti i kako ovo odijelo pada niz tijelo”, neki su od komentara.

Foto: twitter

”Jedino što su još mogli poboljšati na ovoj fotki je zamijeniti stolicu s wc šoljom”, komentar je jedne korisnice društvene mreže dok su mnogi nagađali kako model očito ima problema s probavom.

 

”Imam deku koja upravo ovako izgleda. Ozbiljno, ista boja i isti šav”, ”Model ne želi izaći dok ne prestane prijetnja virusom”, ”Svijet je tako grozno mjesto, sakrij se!”, zabavljali su se korisnici društvenih mreža.

 

Foto: twitter

”Ova žena je manijak”, ”Ovo bi moglo biti sve osim jakne”, ”Vjerujem da u ovome nije izašla vani”, neki su našali na Twitteru.

”Model izgleda poput stolice u uglu moje sobe”, ”Iskreno na prvi pogleda sam pomislila da se na fotografiji nalaze dvije osobe”, neki su od komentara na modnu fotografiju.

Foto: twitter

”Nemoj mi reći, ovo je reklama za hlače”, ”Kad prebrzo ustaneš iz kreveta omotana dekama i plahtama”, primijetili su neki.

Foto: twitter

”Njen omiljeni album je ”The Wall’ od Pink Floyda”, ”Zbog socijalne distance jedino možeš grliti svoju sjenu na zidu”, neki su bili inspirisani fotografijom.

Foto: twitter

”Model je napokon otkrio fotografa koji se sakriva ispod stola”, ”Jezivo”, komentirali su neki na društvenim mrežama dok je ova poza mnoge podsjetila na jezive protagonistice iz horor filmova.

Foto: twitter

Modni div Zara dio je Inditex grupe koja je u 2019. objavila porast prodaje od sedam posto, čime je postavila novi rekord u prihodima. Inditexov portfelj uključuje i druge uspješne modne marke poput Massimo Dutti, Pull & Bear, Bershka, Stradivarius, ali Zara se ističe kao posebna liderica u paketu.

Tajna uspjeha Zare, pišu strani mediji, je u tome što ovaj modni brend ide na ruku brzo mijenjajućim modnim trendovima uz baš nikakvo odlaganje. Zara nikada neće dizajnirati niti proizvesti istu odjeću dva puta.

Ako se proizvod rasproda, španski brend neće nikada oživjeti model na isti način. Međutim, isti materijali i uzorci mogu se primijetiti u kolekcijama koji se izmjenjuju iz sezone u sezonu čime Zara na neki način zadržava svoj prepoznatljiv potpis.

Preuzeto sa: miss7.24sata.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije