FantastičnonajnovijeNaslovna vijestSimpatičnoZabavna Lola

I dječaci mogu biti princeze!

A mi imamo i foto dokaze za to!

Prevela: Saša Leper

Al Donato / Huffington Post

Foto: boyscanbeprincessestoo.com

„Hajde da slavimo djecu zato što su djeca i jednostavno ih pustimo da budu mali.“

 

Kada je princeza Kalvin iskoračio iz plavih kroksica u staklenu papučicu zaista je izgledalo kao da se Pepeljuga sprema na bal. A kada je princeza Elias mahao tavom u stilu svoje omiljene junakinje zlatokose Matovilke nije se mogao prestati smijati od čistog zadovoljstva.

Princeza Elias i njegova vjerna tava iz legendarne scene iz Diznijeve “Vrlo zapetljane priče”

Čarobni osjećaj koji dječaci imaju kada im je data sloboda da se oblače kako god žele je fokus predivne serije fotografija koju vam donosimo.

Projekat pod nazivom „I dječaci mogu biti princeze“ prikazuju dječake koji se obožavaju oblačiti kao Diznijeve princeze. Raduju se i poziraju sa odraslim kozplejerima (ljudima koji se maskiraju u poznate likove iz knjiga, filmova, crtića i video igrica) koji izgledaju jednako fenomenalno kao i oni.

Fotografkinja iz Čikaga Kiti Vulf je dobila inspiraciju za ovu seriju fotografija jer je radila kao zabavljačica na dječijim zabavama koje su za teme imale princeze. Jedan dječak kog je upoznala kao Elza je bio izuzetno srećan što je vidi.

„Bio je apsolutno presrećan što mu je na zabavu došla prava princeza i odlično smo se zabavljali sve vrijeme, baš kao i sve djevojčice na čijim sam zabavama radila.“

Roditelji obožavaju da vide toliko oduševljenje svojih dječaka.

 

View this post on Instagram

 

When a child wants to twirl you, you let them twirl you!!! 😁 💛🌹💛 #TwirlingTuesday

A post shared by PrincesscapadesPrincessParties (@princesscapades) on

„Pol djeteta ne određuje kakvim se igračkama žele igrati. Ili kakvu odjeću žele nositi. Ili njihovu omiljenu boju. Ili emocionalne reakcije na različite situacije“, rekla je Kalvinova majka. „Hajde da slavimo djecu zato što su djeca i jednostavno ih pustimo da budu mali.“

Pogledajte video i uživajte u čistoj sreći ove djece.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije