AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

Pomračenje Mjeseca u Strijelcu: Šta to donosi svakom horoskopskom znaku?

„God is not only preparing you for it. He is preparing it for you.“

Jelena Puhalo

Evo nas napokon pred junom. Velikim junom…i velikim trima eklipsama u gotovo 30 dana. Šta reci?

Zanimljivi redovi su ispred mene. Kako opisati ovo stanje u kome se nalazimo i sve što nas čeka nakon ovog ludog juna?

U perspektivi jednog Ascedenta u Djevici živi ideja o redu, fokusu i poretku, života i pisanja. Ali, ovo nisu vremena koja traže ili daju red. Sav maj i nastavak u junu teroriše nas Mars u Ribama, koji je sad već ušao u konjunkciju sa Neptunom i retrogradna Venera u kvadratu sa tim istim Neptunom.

Svaki put kad Mars uđe u Ribe klimatske prilike su sljedeće: kiša pada osam do deset puta dnevno, imamo promjene temperature svakog dana u opsegu od deset stepeni, pritisak je jako nizak, zagušljivo je i svi se osjećamo izgubljeno, opijeno, pospano, bauljamo okolo sa pola mozga, zapinjemno, padamo, ne vidimo ništa ispred sebe. Zvuči poznato?

Lunarna eklipsa petog juna naglašava ovu našu dezorijentisanost. Sve što učestvuje u eklipsi direktno je aspektovano Neptunom. Pokušaću biti jasna iako mi nije lako:

Lunarna eklipsa je pun Mjesec na steroidima, nešto kao trostruki puni Mjesec. Dakle priča o zaokruživanju jednog ciklusa, završetku nekih bitnih projekata i odnosa, kulminaciji cijele jedne faze sada raste na puta tri. I ovaj put većina planeta je uključena u eklipsu.

Sada imamo Sunce u Blizancima u konjunkciji sa retrogradnom Venerom, Mjesec u Strijelcu, i sve to u kvadratu sa Marsom u Neptunom u Ribama. Veoma važna napomena je da je ovo prva eklipsa koja se dešava na osi Blizanci-Strijelac, što znači začetak jednog novog osamnaestomjesečnog ciklusa i pritisak ka znakovima: Blizanaca, Strijelca, Riba i Djevice. Južni Mjesečev čvor boraviće u Strijelcu narednih godinu i po i sa ovom eklipsom počinje „čišćenje“svih tema koje su u vezi sa ovim znakom. Krećemo sa temam preispitivanja i mijenjanja ličnih vjerovanja i uvjerenja, preispitivanja svojih putovanja i megalomanije, sistema obrazovanja, velikih organizacija u koje spadaju sve organizacije koje pripadaju vlasti, ministrastva i ostalo, religije i slobode.

O tome govori i ovaj pun Mjesec u Strijelcu. Njegovo usmjerenje je uvijek znak u kom je sam Mjesec i u eklipsi imamo Mjesec u Strijelcu uopoziciji sa Suncem i Venerom u Blizancima i kvadratu sa Marsom i Neptunom u Ribama.

Nešto završava tamo gdje vam je znak Strijelca u karti.

Tu nešto dovršavate, nebitno da li se radi o kulminaciji nekog projekta ili prekidu nečega. Rekla bih završetak jedne faze. Ukorijenjena vjerovanje koja ste imali u kući kojoj vlada ovaj znak u narednim godinama će se promijeniti do neprepoznatljivosti. Nekom će trebati pola godine, nekom više, ali vrijednosti više nikada neće biti ono što su bile do ove godine. Ovdje imamo Mjesec u opoziciji sa Venerom u Blizancima i vidimo tu onu veliku borbu u sebi između onoga što i želimo i onog što nam treba. Tu vidimo sukobe između intimnih tema i odluka u sebi.

Kao da se u nama, nebitno o kom se polu radi, sukobe jedna mlada i starija žena, jedna majka i djevojka, jedna supruga i ljubavnica, jedna potreba za sigurnošću i stari emotivni model i novi model koji treba da se integriše. Venera je retrogradna i u konjunkciji je sa Suncem i oni su u znaku u kom je sjeverni čvor, a tamo ide pravac trenutnog rasta. Objasniću.

Sunce i Venera govore o ljubavi prema sebi, čistom zdravom egoizmu, ova retrogradna nas uvodi u proces preispitivanja emocija, vrijednosti i odnosa prema ljubavi, što bi značilo da treba da do kraja juna ooozbiljno preispitamo sve svoje vrijednosti koje će nas odvesti ka putu samoprihvatanja da bi konačno mogli da prihvatimo da IZBOR postoji.

Blizanci su izbor.

Ovo hoću, ovo neću.

Ovo može, ovo ne može.

Ti mi odgovaraš, a ti baš ne i tako dalje.

Većina ljudi ne dozvoljava sebi pravo da bira jer misli da su okasnili, da su odrasli, da je to znak sebičluka, da više nema kuda itd, ali će se ovo pokazati kao netačno kada ova priča u Blizancima-Strijelcu dođe do svog kraja. Svi imaju pravo da biraju. Uvijek.  I da se predomisle. To je najveći benefit lepršavog, inteligentnog, dvojnog Blizanca koji, kada je u svojoj najboljoj manifestaciji, ne preza od promjene smjera kada vidi da ga sadašnji put ne vodi nikuda.

Mnogi će sada imati taj osjećaj promašenosti i da ovo dosadašnje ne vodi nikuda…a kako naći nešto što vodi nekuda?! E to morate pitati svoje srce, a onda i zdrav razum jer ovo su vremena kada srce i razum treba da sarađuju.

Možda to i ne bi bilo toliko teško da nemamo svu ovu ekipu u kvadratu sa Neptunom i Marsom u Ribama. Ovdje govorimo o ozbiljnim konfuzijama.

O ozbiljnom gubitku tla pod nogama.

O ozbiljnom zamagljenom prostoru.

O ozbiljnim snovima i košmarima.

O ozbiljnom zidu koju vidimo i ne znamo kako preko njega.

Ne znamo ni kuda ćemo ni kako ćemo ni sa kim ćemo. Ali znamo da dosadašnji igrači, navike, rutine ne dolaze u obzir. Kvadrat je aspekat borbe, pa smo tu i anksiozni, ne spavamo, krivimo se, krivimo druge, naoružani smo i spremni smo da se borimo, ali više i ne znamo sa kim. Ali, imam jedan prijedlog. Jedno je sigurno. Dalje ne možemo sa svojim ovisnostima, strahovima, dramama, uvjerenjima. Dalje ne možemo da volimo kako smo voljeli do sada. Ustrašeno. Sami u ljubavi. Sami sa sobom, a tako daleko od sebe. U nekim lažima. U nekoj napuštenosti koju smo gurali do iznemoglosti jer nam je baš odgovaralo da budemo žrtva. Nemojte molim vas o žrtvovanju…to je tako pase. Tako srednjevjekovno. Tako moda nekih prošlih sezona.

Možemo da pričamo i o konfuziji na granicama, lomljenju ruku i nogu, čuvajte ekstremitete ovih dana, čuvajte se saobraćaja, ako se sjećate svojih snova, dobro obratite pažnju na njih, oni će vam mnogo reći.

Ovo su prevare i otkrivanje prevara svih vrsta, laži u odnosima koje se otkrivaju, dizanje vela sa besmisla. Neke stvari fakat postaju besmislene i nemamo više nijedan argument da i dalje istrajavamo u njima. Posebno mislim na zablude i ovisnosti u kojima plivamo već jako dugo.

Spremite se na razna razočarenja u komunikaciji, otkrivanje nekih ozbiljnih tajni i izdaju vjerovana. Izdajemo sami sebe…ali ne da bismo nastavili da se kažnjavamo i okrivljujemo nego da promijenimo kurs. Ovo je eklipsa potpune promjene kursa, i to neće da se desi sutra ili prekosutra, ali sigurno da u narednih šest mjeseci.

Nakon juna energija počinje da se ubrzava i iskoristite ovaj jun na unutrašnje promjene koje ne moraju da budu toliko vanjske, ali unutrašnje moraju biti. Takođe, dispozitor ovog punog Mjeseca je Jupiter koji je retrogradan i ponovo dolazi u konjunkciju sa Plutonom i to sve na kraju juna što nepobitno govori o velikim transformacijama koje dolaze. Takođe, ponavljam da do petog jula imamo još dvije eklipse pored sve tako da situacija će biti više nego dramatična za sve nas.

Što se tiče pojedinačnih znakova ovako ćemo: ova eklipsa najviše utiče na Blizance, Strijelčeve, Ribe i Djevice i planete u ovim znakovima. Savjetujem vam da pogledate svoj podznak jer će se ovo više odnositi na kuće u kojima su planete u ovim znacima nego sami znakovi. Šta to čeka pojedinačne znakove?

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije