Ljudski odnosinajnovijeNaslovna vijestPorodicaPraktična LolaŽivot

Nije pravi otac onaj koji plaća račune, već onaj koji razumije da je porodica na prvom mjestu

Svaki muškarac može postati otac. Svaki muškarac je sposoban da stvori život. Ali potreban je neko zaista poseban da njeguje, oblikuje i voli taj život.

Prevela: Saša Leper

Riley Cooper / Curious Mind Magazine

Pravi otac nije onaj koji zarađuje dovoljno da ženi i djeci kupi skupe poklone ili ih odvede na ljetovanje i zimovanje.

Pravi otac nije onaj koji zarađuje dovoljno da pošalje dijete u elitnu školu ili fakultet i plaća račune.

Pravi otac je onaj koji razumije da je porodica na prvom mjestu.

Pravi otac je onaj koji je uvijek tu za svoju porodicu. Onaj koji ih ne napusti čim postane teško. Onaj koji ne ostavlja svoju porodicu da se sami bore sa problemima. Onaj koji ne odustaje od porodice uz tvrdnje da je dao sve od sebe i da nije mogao uraditi ništa više da održi porodicu na okupu.

Pravi otac je onaj koji je voljan da uloži i vrijeme i trud u svoju porodicu čak i onda kada je umoran i kada se nađe izvan sopstvene zone komfora.

Pravi, posvećeni otac je onaj koji je voljan da učini kompromise i žrtvuje sopstvene potrebe, želje pa čak i sreću za svoju porodicu. Onaj koji uči djecu o bezuslovnoj ljubavi i podršci.

Pravi , dobri otac je onaj koji postavlja pravi primjer toga kako se odnositi prema ženama. Onaj koji se prema njima odnosi sa poštovanjem, ljubaznošću, velikodušnošću i dostojanstvom.

Pravi otac pun ljubavi je onaj koji svoju djecu uči o značaju ljubaznosti strpljenja, iskrenosti i odanosti. Onaj koji nikada ne laže i ne manipuliše svoju porodicu niti bilo koga drugog. Onaj koji uči svoju djecu kako da grade odnose koje su zasnovane na povjerenju i poštovanju.

Pravi otac pun ljubavi je onaj koji svoju djecu uči o značenju ispravnog, poštenog ponašanja. Onaj koji nikada ne bi svoju ženu ili djecu nazvao „beskorisnim“, „nesposobnim“, „slabim“ ili „glupim“. Onaj koji si nikada ne bi dopustio da izgubi živce i učini da se njegova porodica osjeća ugroženo.

Pravi, posvećeni otac je onaj kome je porodica ono najvažnije u životu. Onaj koji  zna da ne postoji problem, svađa ili iskušenje koje je važnije od njegove porodice. Onaj koji zna da ne postoji veća i jača ljubav od one prema porodici.

Pravi, posvećeni otac je onaj koji je uzor i inspiracija svojoj porodici. Onaj koji ohrabruje djecu da rade na sebe i razvijaju se i privatno i profesionalno. Onaj koji svoju djecu uči kako da postanu najbolja moguća verzija sebe.

Pravi otac je onaj koji pokazuje svojoj porodici kako izgledaju čista sreća i zadovoljstvo. Onaj koji je najzadovoljniji kada zna da su mu djeca srećna.

Pravi otac pun ljubavi je onaj koji nikada ne dozvoljava da njegovi problemi kradu sreću njegove djece. Onaj koji, koliko god možda bio nezadovoljan sopstvenim životom, nikada ne dopušta da se njegova djeca tako osjećaju.

Pravi otac je onaj za kog njegova djeca mogu ponosno reći: „On je moj uzor, moj najbolji prijatelj, moj mentor i moj trener. On je moj otac.“

Zaista, imati takvog oca je pravi blagoslov.

 

 

 

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije