najnovijeO kulturiPorodica

5 smješnih, nostalgičnih filmova koje biste trebali pogledati zajedno sa svojom djecom

Neki ljudi smatraju da je ovo zlatno doba filma i televizije i ne dovodimo to u pitanje. Da li se sjećate filmova koje ste vi gledali kao dijete i koliko su vam značili? Gledanje tih filmova sa vašom djecom može imati posebnu čar pa porodično druženje pretvorite u zabavu i zbližavanje.

Redakcija

littlethings.com

Foto: YouTube

Većina filmova danas se zasniva na nastavcima i rimejkovima. Iako to može biti zabavno, neki od najboljih filmova svih vremena nisu imali svoje nastavke, ali ih se i danas sjećamo. Mada su neki od njih su možda stvarno čudni, definitivno su bili smiješni.

Donosimo vam listu nekih od najvećih filmova iz 80-ih i 90-ih koji su zaista bili posebni i divni.

Filmovi kao što su “Porodica Kamenko” i film “ Porodica Adams” su nas nasmijali više nego što smo se ikada prije toga smijali i to je nešto što vrijedi podjeliti sa čitavom porodicom, zar ne?

 

  1. “ Porodica Kamenko” (1994)

 

Fred, Vilma, Barni, Beti su ponovo zajedno, ali ovaj put je to živa akcija. Ova komedija koja se dešava u kamenom dobu je zasnovana na televizijskom crtanom filmu HANE BERBERA iz 1960-ih i drži vas zajedno sa glavnim glumcima Rosie O’Donnell, John Goodman, Rick Moranis, i Elizabeth Taylor prikovane za vaše fotelje.

 

  1. “Draga, smanjio sam djecu” ( 1989)

 

Da li se sjećate da ste pomislili kako bi bilo zanimljivo kada biste bili u stanju da se smanjite na veličinu mrava i istražite svijet kroz objektiv malenog stvorenja? To se dešava u ovom klasiku iz 1989 godine. Rjieč je o još jednom zvjezdanom nastupu Rika Moranisa.

 

  1. “ Djeca koja idu u kamp za mršavljenje”

 

Gupu mladića su poslali u najgori kamp centar “ Za debele” ikada napravljen. Tamo se susreću sa nadmoćnim vođom kampa kojeg glumi Ben Stiller, i oni moraju da smisle način kako da se dobro zabave i da spriječe njegov zli plan da ih izgladnjuje i uništi pretjeranim vježbanjem.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije