KulturaLjudiLjudski odnosiMjestanajnovijePojavePorodicaŽivot

Da li ste ikada bili u šumi punoj svitaca u predvečerje?

KOMPAS ZA ANTIHEROINE U KAUBOJKAMA

 “ Ko dočeka trešnje, pričaće….”, znate tu izreku? Ne?

Piše: Chic Vanilica Redakcija

U 2020. su me donijele čudnovate misli o treperavim očekivanjima slatke godine u kojoj ću otkriti zvuk boja, harmoniju događaja i ruže vjetrova što će mi snove pogurati ….I jeste vidjeli šta bi ?

E sada znate, stigle  trešnje, ajde da pričamo…..

Ali prvo da se upoznamo jer tačno znam da će ovo biti čisti klasik, početak jednog divnog prijateljstva kao u Kazablanci, Hemfri, Ingrid, noć, mantili podignutih kragni, izmaglica, avioni, kamioni….okej, bez kamiona !

 Ja sam vam hodajući oksimoron, oštroumna ludost, stilska figura misli u kojoj je sakriven cijeli jedan pogled na svijet i uvijek pišem ni o čemu ….

 I imam tremu pred vama iako crtam slova po internetima dugo već  !

 Međutim, postoji famozan lijek protiv treme i nesigurnosti na javnim nastupima, bilo koje vrste….

Ne mogu se sjetiti da li sam to vidjela u filmu ili je neko od poznatih glumaca izjavio da čim izađe na pozornicu zamisli da je publika gola i trema potpuno nestane….

Jeste goli? Jeste, vidim vas !?

A ja sam sada tu, spajaću nespojivo i pisati istinite bajke !

Hej Endi Vorhole, ovo je mojih 15 minuta, vidiš li me?

Čulni metabolizam ovog proljeća se naglo ubrzava, pa moram zatvarati oči kao da se vozim na motoru bez kacige…

Svaka kolumnistkinja koja bar malo drži do sebe bi za upoznavanje objavila svoju najnoviju fensi sliku, ali evo mene u dnevnoj sobi na Cvijeti , u kućnom kimonu sa brošem u nepočešljanoj  kosi ( da dobro ste pročitali cvjetni broš mi je na glavi ), vodom za umivanje punom cvjetova trešnje i želim da se upoznamo, baš ovako SAVRŠENO NESAVRŠENE !

Vjerujte, prave alhemičarke znaju da je zlato samo sporedna pojava promjene!

Pažljivo čitam Vadima Zelanda koji kaže, ako vam se povremeno učini da sa ovim svijetom nešto nije u redu ili da uopšte niste sa ovoga svijeta, znači probudili ste se, DIVNO !

Budna sam , vi ?

FUTURE IS NOT WRITTEN!

Kada sam saznala da svici izumiru jer gube orjentaciju i ne pronalaze ljubav svog života zbog previše vještačkog svjetla , shvatila sam da malo tame ponekad prija da bolje sagledamo svijet oko sebe i saznamo da li je sreća stvarna. Da li ste ikada bili u šumi punoj svitaca u predvečerje?

Neka vam to bude sretna misao za koju ćete se ove godine držati kao za končić helijumskog balona da bez straha uronite u tamu i pronađete svice svog života i javi te mi kako vam se dopalo! A dopašće vam se, tačno znam.

Nego, moram sad ubaciti ovaj plačljivi momenat, pošto-poto, makar samo ja pustila suzu . Da li ste gledali, kada na koncertu pod nebom majske noći, Nataša Bekvalac pjeva moju omiljenu pjesmu Bebi Dol ( meni je svaka Bebicina pjesma omiljena) “Ja sam imala poneku važnu stvar..”  i Bebi Dol se pojavi “sa cvetem u kosi” i nastavi da pjeva i meni se plače i oči mi pune suza i JebiGa, htjela sam da pišem tekst o tome kako je božanstveno praviti se blesava, a sve je otišlo u svim suprotnim smjerovima , ali osjećam se tako radosno i demodirano … Jel samo meni bilo tako dirljivo ?

Ostanite na ovom talasu, ma kako stvari postale čudne …..

Smijte se zarazno, pratite svoju zvijezdu namigušu, bježite od bezumnog pozitivizma sve udarajući se nogama u guzicu i pravite se blesave …

Čujete li, pravite se blesave kad god ne znate šta da uradite, ponašajte se kao kvantna čestica bez određenog mjesta u vremenu i prostoru jer budućnost nekada poseže u prošlost i krade nam mogućnosti, razmislite o tome…

I ne zaboravite, kad već živite na našoj plavoj planetici koja se vrti oko vatrene lopte, pored mjeseca koji pokreće okeane, šteta bi bilo da ne vjerujete u čuda !

A ja?  Obrnula sam igricu i sada još samo “treba mi jebeni medžik” što bi rekla Senidah

Jel smije ovdje da se psuje ? Samo ponekad, malo ?

Lav ju

Chic Vanilica

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije