Ljudski odnosinajnovijePorodicaŽivot

Nedepresivna (ljubavna) priča koju bih trebala napisati

Kaže mi kolegica, drago joj je što su mi objavili članke i da bih sada, za promjenu, trebala napisati neku nedepresivnu priču.

Piše: Iva Sopka Redakcija

Onu prema istinitom događaju, o tome kako sam našla muškarca još dok sam bila u lošoj izvanbračnoj zajednici koja mi je uništila fizičko i psihičko zdravlje, iako imam dijete, dugove koje ću plaćati narednih 10 godina i zbog toga doslovno ništa od plaće jer radim na svega pola radnog vremena.

I ne samo to, nego sam našla muškarca iako imam 30 kilograma viška i bezbroj osmjeha manjka, a kada sve to zbrojimo, to niti jednom muškarcu nije san. Kaže mi kolegica, misli da bi to ohrabrilo mnoge žene koje smatraju da su beznadan slučaj. Bi li zaista?

Jer, ne znam kako napisati priču o tom muškarcu.

Istina je sve što je kolegica bez ustručavanja navela o meni. Istina je i da to nijednom muškarcu nije san. Mislim da to, također, nijednoj ženi nije san.

Previše razmišljam.

Sasvim usputno, mislim da takve žene najčešće ni ne sanjaju o novom muškarcu u životu. Te žene odavno ne sanjaju o muškoj ljubavi, nego o zdravlju i o miru u kući.

Također, općenito o mjestu u kojem će živjeti, a da nisu podstanari i da se ne moraju vraćati u jednu sobu kod mame.

Zapravo, sve manje razmišljam, osjećam i činim. I zato ne znam kako napisati priču o njemu.

Foto: pexels

Pa, kako napisati priču o muškarcu kojem ne smeta moje narušeno fizičko i psihičko zdravlje, niti moja kćerka, niti to što ne želim još djece? Kako napisati priču o njemu koji ne misli da nas uzdržava iako nas uzdržava, a usto mi još dozvoljava i da si kupim bezbrojne palete sjenila u svim nijansama zelene i tirkiznu maskaru?

Što općenito reći o muškarcu kojem ne smeta moja potraga za zelenim sjajilom za usne? Kojem ne smeta činjenica da ću radije zadnji novac dati baš za sve to nego za račune.

Zaista ne znam kako napisati priču o njemu, koji ima dobroćudni tumor, a ja sam mu zloćudni. Kojem ne smeta takav smisao za humor, iako svima ostalima smeta.

Koji možda i krije od mene da me njegova obitelj i poznanici ne vole, da ne bi dodatno umanjio moju životnu radost koja je više odraz ludosti. Kad kažem ludosti, mislim na to koliko su najopasniji oni ljudi koji više nemaju što izgubiti. Ne mogu izgubiti ni višak kilograma, kvragu.

I zato stvarno ne znam kako napisati priču o takvom muškarcu. Ne znam gdje se takvi muškarci nalaze, kako ih prepoznati, privući i zadržati, bez kloroforma, poveza i podruma.

Možda bih trebala pričekati trenutak kada i naša ljubav bude stvar prošlosti – pa onda napisati priču o njemu.

No mogu vam reći ovo.

Ako još uvijek ima takvih muškaraca, možda ćete ih upoznati kada najviše budete mrzile muškarce. Mržnja je teška riječ. Recimo onda, kada najmanje budete voljele muškarce.

Od silnog psihičkog i fizičkog umora, ionako ni nemate snage za mržnju, ali niti volje ni vremena. Život je samo jedan, sva sreća. Prepoznat ćete ih po tome što neće ismijavati niti jedan vaš opsesivno-kompulzivni poremećaj, nego će ga možda još i poticati.

Takvi muškarci se ne boje jakih ni slabih žena, jer se nitko ne boji osobe koja mu se sviđa. Tada ćete napokon shvatiti, iako ste odavno već shvatili da ljubav nije dovoljna – privući ćete još jednu ljubav u svom životu bez obzira na to kakvi ste.

Kako ćete je zadržati? Ona će željeti zadržati vas, unatoč svemu. Jer je ljubav takva. Pomalo „neobična“, „neuobičajena“ i „luda“. Slobodno recite – čudna.

Mogu vam reći još i ovo.

Iznenadit će vas koliko ćete biti iznenađeni svojim „nenormalnim“ obrascima ponašanja koje ste do tada smatrali „normalnima“. Nema više ispričavanja za sve što napravite, a pogotovo za ono što ne napravite. Ne morate čak objašnjavati ni zašto želite zeleno sjajilo za usne.

Zapravo, čak i kada budete imali takvu ljubav u svom životu, još uvijek ćete biti sumnjičavi prema svima i prema svemu, čak i u svim tim danima ispunjenima ljubavnim događajima i osjećajima. To su oni toksični obrasci ponašanja, kojih se teško riješiti.

Moja kolegica misli da svi mogu naći ljubav u životu, zato što sam je čak i ja našla unatoč svemu gore navedenom. I ta ljubav me je spasila.

Je li to ohrabrujuće za žene koje misle da su beznadan slučaj?

Je li zaista?

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije