AktivizamHrabra LolaLole iz komšilukanajnovijeNaslovna vijestO događajimaO ljudimaO životu

Čitajmo s razumijevanjem: MOJA maternica. MOJ odabir.

Tu, ispod MOJE kože, nalazi se MOJA maternica. Ne Škorina, ne Raspudićeva, ne Crkvina, a bogami niti mamina, tatina ili dečkova/muževa.

Piše: Ana Kolar

Blogledalo

Tu, ispod MOJE kože, nalazi se MOJA maternica. Ne Škorina, ne Raspudićeva, ne Crkvina, a bogami niti mamina, tatina ili dečkova/muževa. Ona je MOJA jednako kao što je i moja kosa MOJA. Moja ruka, moja noga, moja glava… I sa njima mogu što JA želim. Mogu, ali i ne moram, imati kratku frizuru u duginim bojama. Mogu, ali i ne moram, imati tetovažu na trbuhu, na čelu, na prsima… Zato što su moji.

Jel ja diram u vaše testise, spermije, dlake, odluke? Ne.

Kad i ako to ikad napravim, ispričam se jer mi tamo nije mjesto. Tako nije ni vama mjesto ovdje. U i na MOM tijelu. Nije vam mjesto niti kako ću i kad izgledati, iako je to potpuno nevažna stvar, ali je MOJA stvar. Jednako tako vam nije mjesto hoću li, kada i kako imati dijete.

Umorna sam od borbe za nešto za što se ne bih trebala boriti jer mi je dano po rođenju, jer ako išta imamo i posjedujemo, onda su to naša tijela i naši životi. I na nama je da o njima vodimo brigu i odlučujemo.

I onda, kad se netko bolestan, sjeti napasti naše tijelo, nepozvan i na silu, najmanje što možemo je odlučiti kako se od takve traume oporaviti sa što manjim posljedicama.

MOJA maternica. MOJ odabir.

Zagrljaj,

A.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije