DogađajiLjudski odnosiMjestanajnovijePojavePorodicaŽivot

Pismo zahvalnosti roditelja povrijeđenog dječaka

Naime 2.6.2020. godine u popodnevnim časovima u prostorije vaše bolnice je upućen moj sin, 8 godina, zbog preloma ruke.

Redakcija

dobojski.info

Rtg je pokazao prelom podlakticnih kostiju, usijedilo je “namještanje” kostiju i stavljanje gipsa. Ponovnim snimanje je utvrđeno da ipak mora operacija, implementiranja plocice i šarafa.

Dalje je sve suvišno za reći jer svi znamo kako je covid 19 uticao na sisteme. Dijete 8 godina, ostaje samo u bolnici, svi moji napori i pokušaji da budem sa njim, nisu prosli. Ne moram da vam pišem kako nam je svima bilo narednih šest dana. Dijete uplašeno, samo, trauma ruke-bolno.

Mi, roditelji takođe uplašeni, zbunjeni, nemoćni je možda najbolja riječ. Ovdje stajem sa nabrajanjem jer jos se tu osjećanja miješalo, dominantan je bio strah za dijete, ljutnja zbog pojedinih radnika koji nisu osjećali moj bol kada pozovem odjel da pitam kako je moje dijete pa se čudom čude što zovem.

Ja sam kao profesor naviknuta i rođena sa tim da djetetu treba prići polako i pola problema riješeno. Znate, ja nisam tražila da moje dijete neko ljulja, ljubi i mazi, ali isto tako mi je nepojmljivo da je drugačije kada imate jedno jedino dijete na odjelu.

Odoh ja previše u priču a samo sam htjela napraviti uvod da bih adekvatno mogla da pohvalim nekoliko osoba, zaposlenih u vašoj ustanovi.

Naime, poštovani dr Sasa Vidić, dr Bojan Jović kao i dr Ćelić su ljekari koji su primili i kroz sav proces vodili moje dijete. Iako znam da su radili svoj posao, koji sjajno rade, ipak im hvala do neba, kako bi se narodski reklo.

Dječak ističe kako su ga hrabrili i da se zbog toga opustio i da im je vjerovao da će da “poprave” ruku i da će brzo ići kod mame i tate. Ponavljam, sjajni, prije svega ljudi.

Takođe veliku zahvalnost dugujemo medicinskoj sestri Đurić, Gorici koja je opet kako dječak navodi bila čest gost u njegovoj bolničkoj sobi, nasmijana i puna podrške. I danas ju je pominjao nekoliko puta. Bilo je tu jos “čika” i teta” kojima nije upamtio ime, ali prepoznaće se jer moja zahvalnost ide svima njima, ali i ovima koji nisu imali razumijevanja.

Oprostite na dužini maila, trebalo je kraće, ali profesionalna deformacija, ne može kraće.

Vašoj ustanovi želimo srećan dalji rad, uspješnu borbu sa covid 19.

Sa poštovanjem, porodica Petković.

Preuzeto sa: dobojski.info

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije