DogađajiLjudinajnovijePojavePraktična LolaSponzorisano

Najnovija H&M kolekcija haljina u fokus stavlja reciklirane i materijale iz održivih izvora

Svoju posvećenost održivijoj modnoj budućnosti H&M potvrđuje i najnovijom kolekcijom izrađenom od recikliranih i materijala iz održivih izvora, a koja će biti dostupna od 18. juna u H&M trgovini u Banjaluci.

Redakcija

Ovom kolekcijom haljina, kompanija je napravila dodatni korak ka cilju da do 2030. godine, za izradu odjeće, koristi isključivo reciklirane i materijale iz održivih izvora, kao i da te odjevne komade učini dostupne svima.

Nova kolekcija haljina napravljena je po mjeri svih i osvaja na prvi pogled jer obiluje neodoljivim modelima svih dužina – od mini do maxi.

Haljine su voluminoznih modela koji naglašavaju ženstvenost i omogućavaju slobodu pokreta, a većina ih je, u potpunosti, izrađena od recikliranih ili materijala iz održivih izvora, kao što su organski pamuk, Tencel ™ ili reciklirani polyester.

Kolekciju krase i komadi koji su mješovitog sastava sa najmanje 50% udjela tkanina dobivenih iz održivih izvora. To je kolekcija haljina sadašnjosti napravljenih od materijala budućnosti.

H&M njeguje koncept održivog razvoja modne budućnosti koji podrazumijeva korištenje recikliranih i materijala iz održivih izvora, kao i da se staroj odjeći udahne novi život.

Više od polovine svih H&M proizvoda izrađeno je od takvih materijala, dok je od 2020. godine 100 % pamuka, koji se koristi u izradi proizvoda, dobiveno iz održivih izvora.

H&M je na dobrom putu da ostvari svoj cilj te da do 2030. godine, za izradu odjeće, koristi isključivo reciklirane i materijale iz održivih izvora.

Fotografije možete preuzeti ovde >>> LINK

Video možete preuzeti ovde >>> LINK

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije