AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

Eklipsa u Raku: Totalna eklipsa srca

Obratite pažnju na obrasce svog ponašanja.

Način na koji smo naučili da živimo možda nije način na koji želimo da nastavimo živjeti.

Heal and shift!

Jelena Puhalo

Kako smo živjeli do sada sigurno nećemo živjeti dalje.

To vam garantujem.

Danas je jedan od onih najbitnijih dana u godini. Postoji život do ove eklipse i onaj poslije.

 

Mnogi neće osjetiti previše toga odmah. I to je u redu. Svako ima svoje vrijeme. Ali život se mijenja. Iz temelja. Narednih šest mjeseci.

Ovo su tehnički detalji koji govore u korist pomenute teorije o bitnosti: eklipsa se dešava u vrijeme ljetnjeg solsticija koji je svakako jedan od četiri najznačajnijih trenutaka promjene u godini, na nula stepeni Raka koji je „kritični“ astrološki stepen…svaki nulti stepen je stepen Ovna na kom se dešavaju velike stvari, treće, nulti stepen je kardinalnog znaka koji označava matericu, rađanje, započinjanje života, eklipsa je na sjevernom čvoru samo jedan stepen udaljena što znači da je totalna i aspektuje Saturn koji vlada svom onom ludnicom u Jarcu. Treba li još?

Vjerujte da ima još…

Ovo su novi počeci, ali ne novi počeci od jednog koraka. Ovo su ozbiljni skokovi udalj.

Ovo je velika eklipsa, jedna u nizu grupe eklipsi koje najavljuju promjenu cijelog koncepta percipiranja svijeta. Posebna je na razne načine, ali njena najveća snaga povezana je sa unutrašnjim promjenama frekvencije planete koja dalje vuče promjene na DNK nivou. Da, mijenjamo DNK. Mijenjamo frekvenciju srca. Kažem vam, sve će se vidjeti.

Da pogledamo malo aspekte eklipse. Sunce i Mjesec aspektuje Saturn iz Vodolije, takođe sa nultog stepena i retrogradan aspektom inkonjunkcije koja spada u „lakše“ izazovne aspekte, predstavlja odnos iritacije i sukoba, ali ne kao kod opozicije i kvadrata. U svakom slučaju ovo sugeriše da promjene neće doći lako i fluidno.

Ovo govori o sukobu želja srca sa željama i intencijama okoline i društva. Ovo su vremena kada treba da budemo ekstremno hrabri, ali ne nalazimo podršku u široj okolini, posebno ljudi koji su  svojim poslom ili na druge načine povezani sa sistemom. Ovo je i strah da se učini taj iskorak srca, ali takođe i znači da ćemo srcem donijeti neku veliku odluku koja će se realizovati tek nakon jeseni kada sve ode daleko dođavola.

Znam da su mnogi od vas do guše zavučeni u negativne obrasce ponašanja, znam da ste u nezadovoljavajućim životnim, emotivnim ili bilo kakvim odnosima. I znam da se preko noći ne može sve to napustiti. Ali, većina će u julu raskrstiti sa svojim životom od ranije.

Pisala sam na svojoj stranici o emocionalnom integritetu. To je jedino što je sad stvarno važno. Volim i ja da pretjeram, ali sad ne pretjerujem. Period koji je pred nama biće jako intenzivan. Kada poželite nešto ovih dana, instant ste postavili namjeru koja će početi da pronalazi put u realnom životu na ovaj ili onaj način.

Mars koji ulazi u Ovna krajem mjeseca i boravi u Ovnu sve do Božića radiće na ostvarivanju tih želja i namjera na sve načina. To možda znači da ćete se suočavati i sa agresijom i napadima svih vrsta i nervnim slomovima i borbama, ali završilo je vrijeme kada možemo u nekom trenutku da skrenemo u drugi smjer i odlučimo se ipak za neku „lakšu“ varijantu. Toga nema.

Prvo što ćemo da riješimo je odnos sa našom porodicom, korijenima, prošlošću, slabostima, opraštanjima jer to je uslov da život krene nekim novim tokom. Prvo je prvo. Onda idu odnosi koji smo stekli u životu a koji nisu valjani i koji više ne korespondiraju sa našim srcem i njegovim željama.

Ovo je dolazak na nulu za one koji su u minusu. I mnogo je takvih.

Sigurnost je u proteklom vremenu imala neka druge boje i imena. Sada se paradigma mijenja. Desiće nam se otrežnjenje koje nas više neće usmjeravati ka ideji da realnost mora da boli i da je u redu da nam baš nešto u životu i nije po volji i da treba da imamo bar neki kamen u cipeli da naš žulja čisto da nas podsjeti da postojimo. NE!

Kamenje mora van iz cipele!

Sve i onaj najsitniji pijesak.

I to, kako da kažem, nikad nije lako. Ali je ljekovito. Jer je vrijeme da živimo ono što smo unutra. A besmisleni bol se nikako ne uklapa u tu priču.

Pronađite snagu u sebi. Budite hrabri. Odselite se. Otiđite, Okrenite. Napustite. Sve što nije u lajni sa kriterijumima ljubavi, nježnosti i mirom. Dopustite se sebi. Dopustite da se dogodite sami svom životu. Iskonskoj zadovoljštini. Onoj koje nije bilo kad smo bili mladi…onoj koju nismo našli u drugima, onoj koju baš niko ne može da nam da samo sami sebi. Idu neka iskrenija vremena…samo hrabro!

Pratićemo se mi još i vraćati ovom, ako ništa do kraja godine.

Ne odustajte od ljubavi nikada!

 

 

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije