Lole iz komšilukanajnovijeNaslovna vijestO životu

Da li se Novak Đoković barem sada zapitao koliko bi sjajno bilo da je postojala vakcina

Ne tako davno svađali smo se vi i ja oko Novaka  Đokovića.

Jelena Despot

Je li osporio vakcinu ili su ga mediji pogrešno interpretirali? Je li u pravu ili nije.

Ima li pravo da misli. I kolika je njegova društena odgovornost.

Ovih dana, ispostavilo se,velika. Ovih dana je na udaru kritika i „svojih“ i „tuđih“. Ovih dana mu „naši“  osporavaju što je išao kod „njihovih“, a „njihovi“ kao da su jedva čekali.

Kao neko ko se ne plaši virusa, jer smatram da od njega ne mogu da pobjegnem, ne vidim ništa skandalozno što bi neko poželi da gleda malo tenisa. Ne vidim ništa loše ni u tome što bi neko poželio da igra. Svima nam je već malo muka od virusa i grčevito se držimo za svaki tračak „normalnog“. Da li je intrigantno što je Novak Đoković,miljenik nacije, igrao na teniskom turniru na kojem se pojavio covid19 i što je i sam zaražen? Da stvari još malo začinimo,najomiljeniji Srbin na svijetu, je virus odnio i u Hrvatsku.

Da me neko ne shvati pogrešno, ja nemam apsolutno ništa protiv Novaka Đokovića – tenisera. Protiv Novaka Đokovića kojem se daju nadljudske moći i nadljudska prava imam. Zašto bi neko samo zato što je najbolji teniser na svijetu imao pravo da nam pamet soli o svemu i svačemu. Zašto bi to pravo imala njegova žena zato što je njegova  žena. Ali, ček, ček…ONA NEMA PRAVA. Koliko god da je Novak Đoković miljenik nacije, toliko je njegova žena omražena.

Čudi me da nije osumnjičena da  je ona i donijela virus na teniski teren. Zašto njemu dajemo pravo da misli o svemu, a njoj osporavamo pravo na mišljenje koje rado dijeli preko društvenih mreža.

Da li se Novak Đoković barem sada zapitao koliko bi sjajno bilo da je postojala vakcina protiv covida?

Da li mu je možda sada palo na pamet kako bi tada minimalno ugrozio i sebe i druge?

A šta ćemo sa nama?

Šta ćemo sa teniskim terenom od 900 hiljada kaemčića na kojem neće zaigrati Nole i ekipa? Da li se iko od građana ove nakarade od države pita otkud nekome pravo i ekonomska opravdanost da  u sred epidemije koja je ostavljala ljude bez posla, koja je ugrozila male, a Boga mi i velike biznise, pravi teniski teren. Da li smo se još jednom vodili onom „hljeba i igara“?

Kako se niko od građana ne pita da  li je zaista bio prioritet da napravimo teniski teren ili je naša želja da vidimo Novaka  veća od zdravog razuma.

 

Jesmo li zaista toliko skrenuli sa pameti?

Ne mogu da povjerujem da je svaki dan naših života jedna ogromna predizborna kampanja i da ne postoji nikakva društvena odgovornost onih kojima dajemo svoje glasove. Ne mogu da pojmim da ljudi nemaju poriv ni o čemu da misle. Da ih ništa ne tišti i ne žulja. Ne mogu da vjerujem da se više niko i ne trudi da nam bolje upakuje predizbornu kampanju i da ne zaslužujemo više od stola sa crvenim stolnjakom razapetog ispred teniskog terena na kojem je trebao igrati najveći  Srbin poslije Nikole Tesle.

Ali, virus je imao neke druge  planove. Kako ćemo sada  pravdati teniski teren i da li za njega uopšte iko i traži opravdanje.

Da li je u zemlji bez puteva, kanalizacija, vode, struje, sa neuslovnim školama, sa hiljadama nezposlenih i gladnih, zaista prioritet bio jedan teniski teren?

Da li se o tome iko pitao i da li nas uopšte više iko išta pita?

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije