AktivizamHrabra LolanajnovijeNaslovna vijest

Roditelji poručili: Želimo biti sa svojom djecom u bolnici, a ne na kafi!

Svega nekoliko dana od ponovne pojave koronavirusa, bolnice su odlučile zatvoriti svoja vrata za posjete.

Lola Magazin

Svi smo imali priliku da se uvjerimo u nelogičnost donešenih mjera koje različito utiču na različite ciljne grupe. Kako smo zaboravili na djecu koja ostaju sama u bolnicama?

 

Prenosimo u potpunosti objavu Udruge Roda:

Svega nekoliko dana od ponovne pojave koronavirusa, bolnice su odlučile zatvoriti svoja vrata za posjete.

To ne bi bilo problematično da se s posjetima ne izjednačava (i jednako tretira!) neizmjerno važno pravo djeteta da bude hospitalizirano u pratnji roditelja.

Time su bolesna, hospitalizirana djeca (ponovo) ostala bez pratnje roditelja jer se unutar našeg zdravstvenog sustava kontinuirano ne prepoznaju potrebe jedne od najranjivijih skupina pacijenata – djece.

Uz problem proizvoljnog dopuštanja i ukidanja pratnje na porodu, pravo djeteta i roditelja na nerazdvajanje tijekom hospitalizacije djeteta, gorući je problem uvijek, a situacija s koronavirusom samo je dala dodatno opravdanje za odvajanje roditelja i djece. Kako je moguće da smo manje rizični po okolinu u bilo kojoj drugoj situaciji, osim kad bismo trebali biti uz naše najmilije u njihovim najranjivijim trenucima?

Ne želimo da nam klinci budu #BolesniASami svaki roditelj želi ostvariti pravo da bude #UzDijeteUBolnici (ili da ga zamijeni druga odrasla osoba u koju dijete ima povjerenja) jer #PratnjaNijeLuksuz!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije