DogađajiLjudiMjestanajnovijePojave

Pobjegla od kuće da bi polagala prijemni, sad dobija stipendiju uglednog profesora

Trinaestogodišnja devojčica Tamara Blažić iz Niša za kojom je tragala cela Srbija pronađena je i na sreću je dobro.

Redakcija

noizz.rs

Od kuće je pobegla da bi polagala prijemni za Matematičku gimnaziju u Beogradu jer su se njeni roditelji tome protivili, a sada joj se smeška svetla budućnost.

Mala Tamara zabrinula je svoje najmilije kad je nestala, ali i ostatak zemlje, koji je sada oduševljen njenom odlučnošću da se obrazuje.

Upornost će ovu Nišlijku po svemu sudeći daleko odvesti jer je nakon što se saznalo zašto je pobegla od kuće, dobila je ponudu za stipendiju od jednog od naših najuglednijih i najuspešnijih profesora.

Raša Karapandža, šef Katedre za finansije na EBS Univerzitetu u Vizbadenu, i zamenik dekana ove ustanove, objavio je da je spreman da da stipendiju maloj Tamari.

Foto: Tamara Privatna arhiva/Blic

On je prokomentarisao kako ova devojčica zaslužuje da bude primljena u Matematičku gimnaziju.

“Ako neko ovde poznaje direktora matematičke, pišite mu, zovite ga. Meni je ovo jedna od najlepših i najtužnijih vesti u isto vreme ikada”, poručuje profesor Karapandža, a njegov predlog je naišao na ogromnu podršku.

Inače, Tamarina porodica je  prijavila njen nestanak. Kako je njena tetka rekla za medije devojčica je otišla u Beograd zbog prijemnog ispita za Matematičku gimnaziju, gde su je usnimile kamere.

– Gimnazija u Beogradu (matematički smer) omogućava nadarenoj deci da upišu srednju ako polože prijemni, bez obzira na to što nisu završili osmi razred.

Tamara je viđena u Beogradu, usnimili su je na prijemnom. Pronađena je i konačno je u zagrljaju roditelja. Dobro je i ništa joj ne fali, svom srećom – rekla je njena tetka.

Preuzeto sa: buka.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije