DogađajiKulturaLjudiMjestanajnovijeNaslovna vijestPojave

8 filmova Meryl Streep za svako raspoloženje

Meryl Streep nas oduševljava šta god da uradi, ali ono što najviše volimo su njeni filmovi.

Redakcija

ultra.ba

Brojke govore same za sebe, snimila je više od 90 filmova, nominovana je za Oskara 21 put i u toku karijere kući je odnijela 3 zlatne statue.

Zato je nemoguće izabrati samo nekoliko omiljenih filmova u kojima je glumila, ali smo upravo to uradili.

Ovaj izbor se prilagođava različitm raspoloženjima, jer je ona kao niko u stanju da iznese različite uloge i različita osjećanja. 

Foto: Getty Images

 

Veselo: ‘¡Mamma Mia!’ – Ako imaš jedan od onih dana koje je bolje da zaboraviš, ništa ne popravlja raspoloženje kao dobar mjuzikl. Vidjeti Meryl Streep kako pleše i pjeva legendarne pjesme grupe ABBA je pravi spektakl. Osim Meryl u filmu se pojavljuju Pierce Brosnan, Colin Firth i Amanda Seyfried.

Foto: Getty Images

 

Romantično: Mostovi okruga Madison – Zajedno sa Clintom Eastwoodom čini jedan od najromantičnijih parova u istoriji filma.

U ovom filmu domaćica koja živi sa porodicom na farmi u Iowi doživljava kako se njen normalni, gotovo dosadni život, potpuno mijenaj kada upozna fotografa koji je stigao u Madison kako bi fotografisao stare mostove. Doza romantike i strasti je zagarantovana u ovom filmu.

Foto: Getty Images

 

Putopisno: Out Of Africa – Još jedan od njenih velikih ljubavnih filmova, međutim osim priče ovaj film zaslužuje pažnju zbog nevjerovatne fotografije i pejzaža Afričkog kontinenta, konkretno Kenije. Nakon ovog filma ćeš imati želju da spakuješ kofere i otputuješ.

Foto: Getty Images

 

Modno: The Devil Wears Prada – Ako se smatraš stručnjakom za modu obavezno moraš da pogledaš ovaj film. Meryl glumi nemilosrdnu direktoricu modnog magazina. Scena sa džemperom plave boje je već ušla u istoriju filma, a ovo je jedna najboljih uloga Meryl Streep koju smo ikada vidjeli.

Foto: Getty Images

 

Osvetoljubivo: Suffragette – Iako u ovom filmu nema glavnu ulogu i pojavljuje se kratko kao Emmeline Pankhurst, njena gluma je kao i uvijek besprijekorna, a ako želiš da pogledaš dobar film o feminizmu ovaj ne smiješ da propustiš.

Foto: Getty Images

 

Borbeno: Kramer Vs. Kramer – Za ulogu u ovom filmu je osvojila prvog Oskara. Uloga žene koja napušta supruga i sina, jer nije sretna svojim životom, nakon čega započinje teška borba na sudu o razvodu i starateljstvu nad sinom, maestralna je i toliko stvarna da se jednostavno naježiš. Partner u filmu joj je nevjerovatni Dustin Hofman.

Foto: Getty Images

 

Napeto: Sophie’s Choice –  Moguće je da joj je ovo jedna od najboljih uloga u karijeri. Njena sposobnost da izdominira različite akcente je i više nego jasna u ovoj drami u kojoj glumi ženu iz Poljske koja je preživjela Holokaust i koja sada živi u New Yorku. Ovaj film joj je donio potpuno zasluženog drugog Oskara.

Foto: Getty Images

 

Upečatljivo: The Iron Lady – Nije željela ovu ulogu, jer joj se nikad nije pretjerano sviđala Margaret Thatcher, koju glumi u odlučujućem periodu njene političke karijere. Gluma je spektakularna što joj je donijelo trećeg i zadnjeg (za sada) Oskara. Žena sa stavom i karakterom koja je dostigla moć u muškom svijetu.

Preuzeto sa: ultra.ba

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije