DogađajiKulturaLjudiMjestanajnovijeNaslovna vijestPojaveRadoznala Lola

Same pred kordonom – ove žene na protestima pokazale su šta znači hrabrost

Večerašnje proteste obeležili su nemiri, suzavci, topovski udari, napadi, a u svom ovom haosu izdvojile su se i žene koje su pokazale da se ne plađe da se bore za svoja uverenja.

Redakcija

Vlada Jokić / Noizz.rs

Dok su se u ulicama oko Skupštine odvijali sukobi između grupa protestanata i policijskih snaga, u centar pažnje dospela je jedna devojka koja je sama izašla pred kordon žandarmerije.

“Šta radite to ljudi!”, vikala je devojka na nekoliko desetina policajaca pod punom opremom, i nesvesno ekspresno postala zvezda društvenih mreža nakon što su je okružile na destine kamera i fotografa.

Slično je uradila još jedna devojka ispred Skupštine koja je pitala policajce zašto ćute i zašto stoje u kordonu ispred svog naroda.

Jedna je pak pokazala na najbolji mogući način da je cilj većine okupljenih građana miran protest kojim žele da pokažu da nisu zadovoljni načinom na koji se vodi država.

Ni van Beograda žene nisu ostale u svojim kućama, pa je tako u Nišu među prvima izašla jedna doktorka koja je želela da iskaže nezadovoljstvo trenutnom situacijom u zemlji. Odlučila je da ponese bolnički mantil kako bi pokazala da ni doktori nisu zadovoljni.

Ova djevojka vodila je miran i nježan razgovor s pripadnikom policije. Hrabro, odvažno i s maskom na licu.

 

Pa žene, svaka čast na hrabrosti!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije