Razno

Marija Klasiček : “Na papir izbacujem sve segmente i rubove svoje duše!”

„ Mogu izaći opet i opet i opet i opet iz zone komfora, jer već sam  to napravila tisuća puta i preživjela. Mogu si pritom slomiti srce, mogu zadati duboke rane, mogu ispustiti dušu i riknuti kao ranjena zvijer, dok…

Ružica Ljubičić

„ Mogu izaći opet i opet i opet i opet iz zone komfora, jer već sam  to napravila tisuća puta i preživjela. Mogu si pritom slomiti srce, mogu zadati duboke rane, mogu ispustiti dušu i riknuti kao ranjena zvijer, dok osjećam kako se lome sve moje kosti, kako otpadaju stara uvjerenja, kako ljuštim sebe i postajem ono od čega sam bježala …Ali to nisam ja. Nikad to nisam bila. Lavica ne može nikada živjeti u sjeni, kriti oči, pristajati i na što manje od iznimnog jer ona je svojim postojanjem predodređena da vlada.“ – ovo je ulomak iz knjige Po rubovima duše Marije Klasiček.

Ona je nagrađivana umjetnica, spisateljica vlasnica portala Aportala koja djeluje pod njenom agencijom Lion Media. U svibnju ove godine je izašla njena knjiga Po rubovima duše. Marija ima vojsku obožavatelja na društvenim mrežama koje njeno iskreno, autentično i oštroumno pero uspoređuju s legendarnom Marijom Jurić Zagorkom.

„Moja knjiga je zapravo nastajala godinama, barem njena prva verzija, sklopljena od mnogih mojih objavljenih tekstova i kolumni, ali je zapravo najvećim dijelom skrojena od tekstova koji su nastali u proteklih godinu dana, kako sam se nekako i sama našla na nekoj životnoj prekretnici.“ – govori talentirana spisateljica. Klasiček je željela  to  svoje putovanje staviti u korice, obuhvatiti na jednom mjestu i sklopiti u priču o  svom životu, iskustvima, ljubavima. To je napravila na nadasve autentičan način jer svaka njena rečenica prožima snažna iskustva s kojima se mnogi mogu poistovjetiti.

Po rubovima duše je naslov koji jedini opisuje emocije koje se nalaze ispisane na njenim stranicama.

„Ne mogu nikad dati sebe cijelu, ma koliko da se trudim, iskreno i otvoreno pisati o apsolutno svakom segmentu svog života, podjednako lijepim i ružnim doživljajima, iskustvima i emocijama, pa zbog toga rubovi, jer koliko god pisala, sve su to još uvijek segmenti moje duše.“ – objašnjava Marija srž svoje knjige koja je utjelovljena intrigantnim naslovom.

Pisanje je za Mariju  oduvijek bilo kao svojevrsna terapija, svijet u kojem može na list papira staviti sve  što je muči i s čim se u nekom trenutku pokušavam nositi. „I to mi je često pomoglo jer papir zaista trpi sve. Izbacila bih iz sebe i ljutnju i frustraciju, ponekad i beskrajnu tugu i razočaranje, često i ideje, želje i planove, i zapravo kad sad razmislim o tome, sve što sam ikada zapisala da želim, sve sam uvijek i ostvarila, pa mogu reći da ono što stavim na papir, za mene ima težinu, na neki način time obvežem sama sebe na dosljednost svojih ideja i misli „ – opisuje Marija svoj kreativni proces prenošenja emocija na papir koji istovremeno znači životnu terapiju za nju, ali i za njene čitatelje. Marija je knjigu posvetila najbližim prijateljima i jednoj posebnoj osobi koja je utjecala na njen život i energiju.

Marija je vlasnica i osnivačica portala Amazonke.com  a motivacija za portal su bile žene koje su po njenom mišljenju prije bile revolucionarke i koje su se usudile mijenjati stvari koje im se nisu sviđale.

„Mislim da nije dovoljno samo reći, žena sam, poštuj me već je to potrebno pokazati stavom i djelima, ali nipošto grubo, jer tako smo zapravo samo autodestruktivne i ubijamo svoju ženstvenost“- zaključuje karizmatična, crvenokosa umjetnica koja nastavlja svoju misiju prenošenja ženske životne filozofije i mudrosti kroz svoje nove knjige i tekstove koje njeni čitatelji i čitateljice s nestrpljenjem očekuju.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije