DogađajiKulturanajnovijeZabavna Lola

Četiri hit serije s moćnim ženama koje su obilježile sezonu

Idealne girl power serije za lijena ljetna popodneva i skrivanje od najvrućeg dijela dana.

Redakcija

elle.hr / Ana Fazekaš

Iako nas osunčani dani privlače da prošetamo kožu koja žudi za vitaminom D i ljetne haljine vrelim ulicama, važno je dozirati izlaganje visokim temperaturama i sunčevim zracima tokom nadolazećih mjeseci.

Kako bismo lakše izdržale dio dana kad je najmudrije da se povučemo sa sunca, ova je sezona donijela niz fantastičnih serija, od kojih izdvajamo četiri s posebno moćnim protagonistkinjama za ljetni girl power boost, piše Elle.

The Great

IZVOR: PROFIMEDIA, IMDB

Labavo temeljena na stvarnoj istoriji ruske carice Katarine Velike, The Great s Elle Fanning u glavnoj ulozi bogata je, duhovita, otkačena i napeta serija koja prati mladu ženu u ambicioznom i hrabrom pothvatu da s vlasti svrgne muža koji je istovremeno tiranin i prilična budaletina, te preuzme krunu sama.

Uz kostime, opštu dekadenciju i prikaz snage ženske odlučnosti, The Great pruža priličnu količinu zadovoljstva i zarazne samouvjerenosti.

I May Destroy You

IZVOR: PROFIMEDIA, IMDB

Nova serija Michaele Coel provokativno je, dinamično, intenzivno, na momente mučno istraživanje savremenih društvenih obrazaca milenijske generacije, s fokusom na seksualnost i seksualno zlostavljanje.

I May Destroy You je serija koja ništa ne štedi i ništa ne dozira te prikazuje učestalost seksualnog nasilja do samih granica podnošljivosti, istovremeno prožimajući temu crnohumornim intervencijama i pokazujući borbu ljudi koji dožive i prežive seksualno nasilje da nastave sa životom, ne ostajući zarobljeni u traumi i tom segmentu svoga identiteta. Definitivno jedna od najznačajnijih serija ove godine.

Feel Good

IZVOR: PROFIMEDIA, IMDB

Mae je komičarka i liječena ovisnica u procesu preuzimanja kontrole nad svojim životom, što se naravno ne pokazuje lakim pothvatom, posebno kad joj u život uđe nova ljubav i kroz je zaokupi.

Duhovita, topla i povremeno bodljikavo ironična, Feel Good zaista jest prilično feelgood, iako su teme s kojima se hvata ukoštac složene i povremeno teške, no to je samo čini višestruko vrijednom pažnje.

Mrs. America

IZVOR: PROFIMEDIA, IMDB

Ako vam je ovoga proljeća nekim čudom promakela, sada je idealno vrijeme za binge ove sjajne kvazi-istorijske serije o radikalnim feministkinjama i njihovim antagonistkinjama, koje predvodi zloglasna konzervativka Phyllis Schlafly.

Osim što ima fantastičnu glumačku postavu, serija je uzbudljiva, pametna i višestruko inspirativna, posebno uz sjajnu seventies modu zbog koje ćete se zaželjeti vratiti u modnu prošlost.

Sedamdesete ionako doživljavaju revival!

Preuzeto sa: elle.hr

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije