DogađajiKulturaMjestanajnovijeNaslovna vijestPojave

Top 10 najzlobnije filmske djece

Slatka mala dječica, prepuna su životne radosti i energije!

Naprosto obožavamo njihovu radoznalost i ljubav prema svijetu… Jer sva djeca su dobra…? Zar ne?!

Redakcija

bosonoga.com

Osim ako ne probijaju torzo, tjeraju na suicid, ubistvo, bude naciste u nama….

Neka od njih ipak samo žele da vide svijet kako gori, tako da nastavite čitati kako biste saznali koje smo to male gadove stavili na listu najopakije filmske djece (koja su prirodno zla, a ne opsjednuta zlim bićem). Naravno, idemo logičnim redom: očevi, majke, pa potomoci…

10.  “The Brood”  (1979.)

Priča o leglu psihotične majke, lako je mogla da završi i na našoj majčinskoj listi, ali sačuvali smo zli potomak za ovu listu. Abnormalna patuljasta djeca, počnu napadati.

I to čine sa genetskom predispozicijom, što njihovo postojanje stavlja u rang sa porijeklom zla. Dejvid Knorneber (David Cronenberg) je strah od roditeljstva pretvprio u kolektivnu noćnu moru, pa njegovo leglo može da se ustali na desetom mjestu liste.

09.  “The Omen”  (1976.)

Dejmijen je dječak inteligentnog izgleda sa plavim očima anđela. To što se ponaša kao kopile Sotone, je zato što to i jeste. Gregory Pek – Holivudski pažljivko, nije htio da ubije dijete pred kamerom, pa je Ričard Doner (Richard Donner) snimio kraj sa sahranom oca, nakon čega SPOILER ALERT vidimo Dejmijenovo ozareno lice – nastaviće sa tiradom ubijanja.  Eee Gregori, bolje da si pridavio derle!

08. “Village Of The Damned” (1960.)

Crno-bijeli horor klasik, Vulfa Rila (Wolf Rilla), govori o misterioznom događaju gdje nepoznata sila oplodi selo žena (u kom ne žive samo žene, doduše) i pet mjeseci nakon toga – sve žene  se porode.

Ispostavi se da su djeca telepatski povezana i dok se razvijaju daleko brže od normalne, počnu se dešavati nasilne smrti seljana. Četa djece, svi platinasto plave kose i urednih frizura sa izuzetno prodornim plavo-ledenim očima, svojim misterioznim porijeklom i jezivim okolnostima, dospijeli su na osmo mjesto liste.

07. “Apt Pupil” (1998.)

Majstor horora, Stiven King (Stephen King) zna da su najstrašnije priče u malim mjestima. Kada srednjoškolac Tod Bauden (Todd Bowden) upozna starijeg čovjeka iz svoje ulice, misterija njegovog porijekla otkriva da je on zapravo odbjegli ratni zločinac.

Sredstva manipulacije i zastrašivanja pokažu najgore u mladom Baudenu, a kao posljedica njegovih ucjenjivanja, stari nacista, kog tumači Jan Mekeler (Ian McKeller), počini samoubistvo.

06. Battle Royale (2000.)

Japanska vlada odluči poslati najproblematičnije učenike na ostrvo, da se međusobno poubijaju u krvavom okršaju kojeg su nazvali “Battle Royale“.

Pored psihotičnog nastavnika koji im objasni pravila igre (tumači ga veteran Takeši Kitano), film je krcat okrutnom i zlom djecom, čiju zlobu još više ističu njihova traumatična iskustva u prošlosti. Nominujemo čitav razred IIIb, kao šestoplasirane na listi najopakije filmske djece, jer šta je strašnije od jednog zlog djeteta? Čitav razred!

05. Children Of The Corn (1984.)

Iako izuzetno loših specijalnih efekata i isto toliko lošeg plasmana kod kritike, ova ekranizacija Kingovog romana tjera strah u kosti zbog odličnog kastinga zle djece.

Mali Ajzak Kroner (Isaac Chroner), napravi pravi kult štovanja krvoločnog bića, koje se u filmu naziva “onaj koji kroči iza redova”. Nakon što skupi podanike, oni žrtvuju čitavo selo odraslih na najgore moguće načine.

04. We Need To Talk About Kevin (2011.)

Mali Kevin je talentovani dječak, sin uspješne spisateljice. Kao i sva talentovana djeca sa viškom energije, Kevin je pomalo nasilan, hiperaktivan i pomalo usamljen.

Probolematično djetinjstvo samo je predskazanje situacije koju će Kevin prirediti svojoj majci (Tilda Swinton), a stavljamo ga na četvrto mjesto, jer je uspio da utjera strah u kosti bez ikakve paranormalne radnje.

03. “The Children” (2008.)

Britanski indie horor donosi priču o misterioznom virusu koji natjera grupu male nevine djece da postanu krvoločne ubice.

Iako nikad nije bio distribuiran na američko tržište, ovaj horor donosi neke od najboljih filmskih smrti, koje su uzrokovala djeca. Mali bijesni gadovi su toliko zli, da se i najvećim ljubiteljima djece mogu permanentno zgaditi.

02. “Who Can Kill A Child” (1976.)

Španski horor iz sedamdesetih izazvao je pravi šok efekat kad se tek pojavio, a danas je već lako zanemariti njegovu naprednost. Američki turisti završe na nepoznatom španskom ostrvu, na kom se nalaze samo djeca.

Naravno, krvožedna, nasilna djeca koja samo žele jedno – da ubiju sve odrasle ljude koji se nađu na ostrvu. Porijeklo njihovog zla nije objašnjeno što čini djecu još strašnijom.

01. “Funny Games” (1997.)

Na prvo mjesto stavili smo ubilački duo iz brutalnog filma Hanekea (Mihael Haneke) – Pitera i Pola, koji izvedu prave sadističke igrice jednoj bogatoj austrijskoj porodici.

Dva mladića sa fakultetskim obrazovanjem i bez ikakog razloga za nasilje, prirede pravi festival poniženja, a u jednom trenutku, razbijanjem četvrtog zida to rade i publici. Svojim hladnim, hirurškim pristupom i očiglednim manjkom empatije zaslužili su prvo mjesto na našoj listi.

Preuzeto sa: bosonoga.com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije