KulturaMjestanajnovijePojavePraktična Lola

Unseen Realities: Uronite u prvu capsule kolekciju MATES x Iva Chu

Saša, Marko i Iva su prvo prijatelji, a zatim i ultimativni dokaz da i dalje postoje ljudi koji i tokom teških okolnosti umeju da izvuku iz sebe ono najbolje.

Redakcija

buro247.rs

Ideja o poslovnoj saradnji – iako Iva redovno nosi komade sa potpisom MATES pa je već doživljavamo kao njihovu (ne)zvaničnu muzu – javila se za vreme vanrednog stanja za vreme kog su svakodnevno komunicirali video-pozivima.

Jedne večeri, Iva je predložila da naredni razgovor treba bude poslovni sastanak i tako je i bilo: iz prijateljskog čavrljanja prešli su poslovni mood i odlučili da zajedno kreiraju capsule kolekciju.

Capsule po svojoj definiciji predstavlja san žena koje znaju šta žele pošto označava mini kolekciju u kojoj su svi modeli predviđeni za međusobno kombinovanje.

I u ovome se očitava MATES potpis čija je osnova u muškim krojevima prevedenim u ženske komade, a paletu čine pastelno-sedefasti tonovi kao materijalizacija leta o kome su svo troje maštali u trenutku njenog nastanka (ali i danas).

Ova linija je sublimacija njihove međusobne ljubavi. Ivine prema MATES dizajnu i ljubavi MATES dizajnera, Marka i Saše, prema načinu na koji Iva nosi modne komade.

Kampanja je jednako lična, poput misli koje sami sebi prebirate po glavi i baš zato nosi ime “Unseen Realities”. Želeli su, i u tome uspeli, da prenesu atmosferu jednog dana u životu žene i njena emotivna stanja dok je sama sa sobom.

Njen imperativ nije sreća, nego činjenica da je žena u skladu sa raznim emocionalnim stanjima kroz koja prolazi, kako kroz život, tako i kroz svaki dan.

Upravo zbog toga, odlučili su da fotografije kampanje “Unseen Realities” urade analogno kako bi uhvatili jedinstveni trenutak bez ponavljanja koje nudi digitalna fotografija.

Da li bi bilo previše da se nadamo da je ova capsule kolekcija prva u nizu?

Preuzeto sa: buro247.rs

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije