AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

Pun Mjesec u Vodoliji: Vrijeme za pobunu

„I had my patience tested.

I am negative.“

Jelena Puhalo

Budem kratka i konkretna.

Na nebu je jedno malo esencijalno ludilo. Danima. Ušli smo u ono što zovemo: kad će 2021?

Jupiter će biti na poziciji ovog punog Mjeseca u Vodoliji tamo u februaru i martu. Sada stvaramo scenarij za priču koju ćemo tada gledati.

Želim vam reći da će februar i mart peglati neravnine koje su sad nastale. A to su neravnine srca. Sunce je u Lavu. Rođeno da voli. Rođeno da se zabavlja i da sija. Ali kako da se zabavi na stari način kada su u pozadini ovog mladog mjeseca Merkur u opoziciji i Mars pred kvadratom Saturna i Plutona u Jarcu?

Nije kraj svijeta.

Ali u pozadini gubitka živaca, nervoza, prekida, ostavljanja, završetka nečega stoji jedna ozbiljna sadistička priča. Da bi život funkcionisao, neophodno je riješiti se svojih krvopija i sadista. Mentalnih zlostavljača. Nekome su oni u porodici, nekome u društvu, nekome u braku, vezi, nekome na poslu, ali nekako mislim da je sada malo dosta. I polako svi shvataju da život nadalje neće izgledati kako je izgledao.

Ovo nije kraj svijeta.

Nemojte o tim mračenjima više.

Nemojte negativu.

Mjesec u Vodoliji je čista esencijalna sloboda. Ali sloboda ima cijenu. Kao što i zatvor ima. Ne možemo biti malo dobri prema sebi, malo loši, malo se voljeti, pa se onda malo ne voljeti, malo se tući po leđima, malo se maziti po butinama…možemo, ali to je onda bipolarnost ili licemjerje. Izaberite šta vam se čini krasnije.

Ljubav koja se sada traži od nas..ova prava Lavlja je: Sve Sve bez onoga „ili ništa“!

Ako uzmemo u obzir da su i Sunce i Mjesec u kvadratu sa Uranom dobijamo priču o ženama i muškarcima koji se nečega oslobađaju. Ali rebeli kakvi su svi uranovci, i kvadrat po prirodi sebe ne prekida stvari sa upozorenjem. Najave nema. Samo ustanete jedno jutro i kažete: sada je dosta svega!

I ovo je ustvari jedan ne tako divan način da se dođe do divnih otkrića u sebi.

Sloboda, znate nema cijenu. Slova s l o b o d a su se izlizala na mojoj tastaturi.

Jer sloboda nije samoća.

Sloboda nije žena u četrdesetoj koja ne želi nikoga jer je ispovređivana, sloboda nije bahato poricanje odgovornosti, sloboda nije: ja ću ovako, a vi svi se prilagodite. To je samo strah(za ono prvo), a sve ostalo bezobrazluk.

I vrijeme je da se nauči razlika između ovih pojmova.

Sloboda je prosto sposobnost i snaga da se izabere najbolje za sebe. I da se u tome ustraje koliko god da je teško. I kada nešto pukne, nemojte to pokušavati popravljati. Ne sad.

Ostatak ovog pisanja želim posvetiti fiksnim znacima jer su oni trenutno na udaru slobode. Tu ubrajamo: Bika, Lava, Škorpiju i Vodoliju. Svi ljudi sa jakim postavkama u ovim znakovima ovih dana biju bitke za svoje slobode. Ukoliko imate bilo šta u Škorpiji na prvih 15 stepeni znaka, situacija na nebu stvara veliki krst sa vašim ličnim planetama i veliko pražnjenje energije je prisutno. Ovo je momenat potpunog okretanja, i uvod u sve ono što nas čeka 2021. Za ova ostala tri znaka, situacija je slična. Posebno kod onih koji imaju podznak u nekom od ovih znakova.

Pozivnicu na lom ste dobili. Ti lomovi mogu biti teški. To gledanje sebe u realnosti može biti jako teško, ali je lijepo. Taj poziv da kreirate nešto novo što vas neće sputavati predivno je. Ali ne može se trajni lak staviti na već jedan trajni lak. Hajde, ženama je tako najlakše objasniti…Valjda se mora prvo skinuti stari.

I svi Bikovi i svi Lavovi i sve Vodolije shvataju da ljubav baš ne izgleda ovih dana kako su je zamišljali. Ne izgleda ni drugim znakovima, ali ovo je, što kažu, u sridu.

Posebno jer vi volite da stvari držite čvrsto, da održavate sistem bez pormjena, to je negdje i vaša uloga u raspodjeli znakova. Ali, ko želi da drži nešto ružno ili nešto mrtvo ili nešto nezadovoljavajuće u ruci čvrsto?

Kažem, ljubav posebno, jer je Lav uvijek u temi ljubavi, a Sunce je u Lavu, ali može biti bilo šta drugo u pitanju. Može biti posao, mogu biti prijateljstva, mogu biti grupe kojima pripadate. Previše prisnosti sa onima koji ne zrcale vašu autentičnost nekako mora da stane.

Ovo je vrijeme socijalne deratizacije. I shvatite to u najboljem mogućem smislu.

Era Vodolije se tako osjeti ovih dana zar ne?

 

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije