Ljudski odnosinajnovijePorodicaPraktična LolaŽivot

Zbog gubitka roditelja više cijenim rođenje svoje kćerke

Istog vikenda kad sam završila pravni fakultet mama mi je saopštila da boluje od ALS-a – neurološko oboljenje za koje ne postoji lijek. Do tog trenutka, život mi je bio prilično lagan.

Prevela: Saša Leper

Katie C. Reilly / Popsugar

Foto: Unsplash

Najteže kroz šta sam prošla je bio prekid veze i uglavnom sam bila srećna. Tokom iduće godine sam se uselila kod tate da mu pomognem oko mame. S obzirom na to da nismo mogli učiniti nogo, uglavnom smo joj pokušavali pružati podršku dok smo je lagano gubili.

Manje od dvije godina nakon smrti moje majke, ocu je dijagnostifikovan Nehočkinov limfom. Uspješno je primio svu hemoterapiju, ali rak se vratio za manje od dvije godine. Nedjelje i nedjelje sam provodila na intenzivnoj, dok vremenom nismo izgubili i njega…na rođendan moje majke.

Manje od tri godine nakon gubitka mog oca, rođena je moja kćerka Fianna. Mnogi aspekti trudnoće su me plašili, ali ono što mi je najteže palo je to što ću postati roditelj bez mojih roditelja. Sanjala sam o tome kako će je moji roditelji upoznati u bolnici ili me umirivati nakon besanih noći.

Ali najviše me brinulo da će me moja tuga sprječavati da uživam u svim radostima roditeljstva. To što sam dobila kćerku me je intenzivno podsjećalo na to da sam izgubila roditelje. Nisam mogla izbjeći tugu jer moja FIanna nikada neće upoznati svoje baku i deku sa moje strane i što oni nikada neće upoznati nju.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije