Astrologijanajnovije

Kvadrat Marsa i Plutona: Pukotina kroz koju ulazi svjetlo

Kada shvatimo čemu dajemo snagu u svojim životima, možemo promijeniti tok slanja energije.

Jelena Puhalo

Jeste li spremni?

Mars u Ovnu ide na Pluton u Jarcu.

 Borba titana. Kosovo polje moderne civilizacije.

Nuklearni otpad u kontaktu sa šibicom. Držimo li se još dobro za strukture?

Čekaju nas tri kvadrata Marsa i Plutona u nastavku godine. Obično su dva godišnje. Sada su dva u jendom znaku. Igleda nije dovoljno da nas pregazi brzi voz samo jednom. Treba tri puta..da dečko utvrdi.

Ne plašite se, kao što ne bi ni oni koji imaju natalno ovaj kvadrat. Što manje straha, veća će biti korist od ovog aspekta. Ovo je čerečenje po dubini. U preponama. Da li ste ikada pokušavali okrenuti karlicu iz zabačenog položaja u položaj špage? Ja jesam..pokušala. E ovo je karlično pomjeranje. Boli i može da se uradi samo milimetar. To svara frustracije. Ali, za nekoliko mjeseci ili godina, možete okretati svoju karlicu kao cvjetić na vjetru. Sad se neko pita kome to treba?

Treba nam..13.08. je egzaktni kvadrat, Pluton je smeće, smeće koji stoji u nama, otpad vijekova i generacija. Ako gledamo kroz Jarca u kome je, to je još pradjeda koji nije očistio svoje dvorište, ovo su žene i muškarci koji se plaše svoje prave snage, šta su sve u mogućnosti da urade i ovdje su oni koji znaju kada ima padne roletna na glavu, neka se spasava ko može…ovdje je i crossFit. Zamislite da nam život na neki određeni period postane crossFit. Najlakše objasniti.

Pluton se definiše preko moći, preko mraka, preko sjenke, sve radi u tišini i mutnini, sve zakopava ispod zemlje, traži uslove, potpisuje krvne ugovore. Molim vas da se sjetite svojih krvlju potpisanih ugovora? Sada se vraćamo njima…

U ovom aspektu Marsa i Plutona vidimo mladog muškarca koji napada starog i moćnog. I pitate se ko dobija ovaj rat? Bitku će uvijek izgubiti Mars, ali ovo je rat na duge staze. Ovo je osjećaj zakopčanosti, zadavljenosti, kao da ste ograničeni, hoćete van iz sopstvene kože, hoćete da neko kaže stop, ovo mora da se završi, hoćete sudiju, a ovo je srvajver. Sudije nigdje.

Golo preživljavanje. Ovo su muškarci koji maltretiraju žene i zadaju im uslove ponašanja. Ovo je svaki vid nasilja preko mjere. Narednih dana i đavolu ćemo se smijati koliko smo „nategnuti“. Počinju da se stvaraju oni žmarci u stomaku, onaj neizdrž energetski da hoćemo da idemo i da sve porazbijamo, da završimo, zapalimo mostove, da se bacimo u slobodan pad na čelo sa četvrtog sprata, samo da prestane da kovitla u želucu.

Oslobođenje je riječ druge polovine godine. Samo oslobođenje. Od moćnika. Od pritisaka. Od ucjena. Od smeća. Ona atomska energija u nama koja hoće van. Hoće da sami upravljamo sobom. Hoće to kormilo koje smo dali drugima. Hoće da ima smisaoni i prožimajući seksualni odnos bez površne penetracije.

Mars kvadrat Pluton nikad ne radi ništa drugo nego penetrira.

Ulazi na silu gdje ne može na milu. Tako ovih dana sa sobom. Probijaju se vrata koja ne damo da se otvore. Spoznaje o snazi, moći, korišćenju energije rastu kao gljive poslije kiše. I onda sve to sa Merkurom u Lavu koji je u kvadratu sa Uranom u Biku. Bujica ludila. Želja za pažnjom koja sada neće biti data, pa idu teške riječi.

Baš dobro razmislite kuda šaljete svoju snagu. U šta ulažete energiju iz karlice. Jeste li sebi prvi. Merkur u Lavu mora biti. On mora plesati svoje. I svako ko ga pokušava zaustaviti, napraviće belaj. I opet belaji u ljubavi.

Ovo je godina za belaj u ljubavi. Ljubav koja uslovljava, guši, davi, uzima bez davanja nije ljubav. Koliko puta to mora da se ponovi?

Ne birnite..ova godina ima vremena…

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije