KarijeranajnovijeZabavna Lola

Želite da se bolje organizujete ili smirite um?

Ove aplikacije će vam pomoći u tome!

Redakcija

buro247.rs

Osećate se zaglavljeno u loopu neodlučnosti?

Ili imate prilično nezdravu vezu sa telefonom zbog koje ne možete da obavite pola dnevnih dužnosti? 

Ili sve češće preispitujete svoju poentu i svrhu na ovoj planeti?

Potpuno nam je jasno da savremeni život može da donese osećaj nespokoja, i verovatno nema osobe koju ne muči barem jedna od ovih dijagnoza. Ali bez straha, jer kako bi rekao profesor Louise Wilson “problem sadrži prokleto rešenje”.

Ako ne možemo da se isključimo u potpunosti jer smo svi poluzavisni od telefona, onda barem naši telefoni mogu da nam ponude neku pomoć i ostvare neki pozitivan uticaj na naš san, raspoloženje i mentalno zdravlje. Predstavljamo vam najbolje aplikacije za isprobati. Da olakšate glavu, raščistite haos po njoj, i malo zen života ponesete svuda sa sobom.

najbolja APLIKACIJA ZA… EGZISTENCIJALNU KRIZU

Slušati: Happy Not Perfect

Želite da se bolje organizujete ili smirite um? Ove aplikacije će vam pomoći u tome (фото 1)

Želim da znam više: Šta ja radim? Gde idem? KO SAM JA? Ovu aplikaciju je napravila je i pokrenula nekadašnja TV voditeljka i dizajnerka aksesoara, a danas tech biznismenka, Poppy Jamie i bazirana je na različitim pitanjima i vežbama koje nam daju uvid u pravo stanje stvari gde smo i kako smo. Ima veoma korisne vežbe poput “izazova saosećanja” koje pomažu da izađemo iz ravnodušne  “meh” faze, pitajući se recimo “šta bih posavetovao nekom ko proživljava isto što i ja?”

PREUZMI HAPPY NOT PERFECT

 

NAJBOLJA APLIKACIJA ZA… PREVIŠE DNEVNIH OBAVEZA

SlušatiInsight Timer

Želite da se bolje organizujete ili smirite um? Ove aplikacije će vam pomoći u tome (фото 2)

Želim da znam više: Ova aplikacija je pokupila nekoliko nagrada za specifičan pristup online meditaciji koji spaja savete stručnjaka kako se nositi sa stresom, smanjuje anksioznost i umiruje um. Posebno je idealna za one koji treba jednu sesiju smirivanja uma da uguraju u gust raspored između dva sastanka i jednog conference call-a. Kratke meditacije se biraju na osnovu toga koliko imate slobodnog vremena, i vrlo je jednostavno raditi ih usput tokom dana.

PREUZMI INSIGHT TIMER

 

NAJBOLJA APLIKACIJA ZA… ANKSIOZNOST NA POSLU

Slušati: Buddhify

Želite da se bolje organizujete ili smirite um? Ove aplikacije će vam pomoći u tome (фото 3)

Želim da znam više: Još jedna aplikacija koja se neometano uklapa u raspored takav kakav je, jeste Buddhify, gde su sesije podeljene na različite “sekcije” u toku dana i moguće je pronaći najrelevantnije vežbe za taj deo dana, kao i najrelevantnije nama samima, shodno problemu koji pokušavamo da rešimo. Posebni favoriti su one sesije koje se mogu poslušati tokom pauze za ručak ili večernje meditacije pred spavanje, ili kada se borimo sa nesanicom zbog previše misli koje ne žele da se ugase.

PREUZMI BUDDHIFY

 

NAJBOLJA APLIKACIJA ZA… SLOBODNO VREME

Slušati: Colorfy

Želite da se bolje organizujete ili smirite um? Ove aplikacije će vam pomoći u tome (фото 4)

Želim da znam više: Bojenje kao sistem smirivanja uma je poznat već neko vreme, a sve je počelo bojenjem mandala koje zbog svoje minucioznosti i posvećenosti koju traže zaista i skreću pažnju sa problema i smire um. Od dečije aktivnosti, do smirenja za odrasle, bojanke su veoma zgodan sistem a Colorfy crtkanje i bojenje prenosi sa papira u digitalni svet, u kom se možete izgubiti satima bojeći geometrijske dezene i slike. Ili čak i sopstvene crteže, za one malo talentovanije.

PREUZMI COLORFY

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije