FantastičnonajnovijeZabavna Lola

Ovaj zoo vrt u Kini posjetioce stavlja u kaveze, a životinje su slobodne

Nedavno se mnogo raspravljalo o životinjama koje žive u zatočeništvu u zoološkim vrtovima, a mi se moramo složiti da he držanje životinja u kavezima nehumano i pogrešno u samoj srži. Ne možemo se smatrati glavnima a da sve i svi u prirodi treba samo da služe našim željama.

Prevela: Saša Leper

Healthy Food House

Uskraćujemo drugim živim bićima njihovo prirodno stanište i slobodu i zatvaramo i ponižavamo ih. Za svoju zabavu.

Ali to nije sve, udruženje za zaštitu životinja Animals Australia vrdi da iako postoje neki zoo vrtovi koji malo i doprinose projektima očuvanja, većina životinja u zoo vrtovima nije na listi ugroženih vrsta, a i one koje jesu se nikada moći uklopiti u svoje prirodno stanište.

Društvo za zaštitu životinja u zarobljeništvu (CAPS) je sprovelo studiju koja je pokazala da polovina životinja u programima razmožavanja u EU čak i nije ugrožena u divljini.

Međutim, jedan kineski zoo vrt se odlučio na promjenu te je našao zanimljiv način da da ljudima priliku da provedu vrijeme sa životinjama bez da ih zatvaraju u kaveze. Lehe Ledu Wildlife Zoo pušta velike mačke, medvjede i druge divlje životinje da slobodno trče okolo, dok su posjetioci ti koji su zatvoreni u kaveze.

Iz tih kaveza posjetioci nude hranu lavovima i tigrovima kroz male otvore i gledaju ih kako skaču na vozilo. Takođe, žive kokoške se koriste da namame predatore, uključujući lavove, bengalske tigrove (kao i njihovu podvrstu, bengalskog tigra) i medvjede.

Glasogovnornica zoo vrta Chan Llang je rekla da je njihov cilj bio da svojim posjetiocima pruže zadovoljstvo toga da ih velike mačke vrebaju i napadaju ,ali bez izlaganja riziku. Upozoreni su da drže prste i ruke u kavezu, jer gladni tigar ne može da ih razlikuje od svog doručka.

Kako bi privukli životinje, posjetioci koriste komade mesa koji su zavezani za spoljašnju stranu kaveza u pokretu, a ta vozila ih štite od toga da budu pojedeni.

Pa ipak, i ova ideja ima svojih protivnika, koji tvrde da je ovaj zoo opasan jer su posjetioci vrlo blizu divljih životinja. Daily Mail je pisao o tome kako pojedini smatraju da je ovaj neobični park zapravo „nesreća koja samo što se nije dogodila“.

Naprotiv, ovaj zoo vrt je izuzetno popularan, što samo pokazuje da većina ljudi zapravo uživa u tome da provede neko vrijeme sa svojim omiljenim životinjama dok one slobodno lutaju po svojim prirodnim staništima.

Tao Jen, posjetilac, kaže da nikada ranije nije doživio nešto ovakvo. Posjetioci ih gledaju, a životinje gledaju posjetioce kao da su im oni ručak.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije