Lole iz komšilukanajnovijeNaslovna vijestO kulturi

Marina Ćosić: Da nisam glumica bila bih glavni kuvar u restoranu

Zdravo Lole! Moje ime je Marina Ćosić, imam 25 godina, bavim se glumom – što je bio moj san, i jako sam se trudila i radila da ga ostvarim.

Razgovarala: Srbijanka Stanković

Lola je otvorila svoj leksikon i pozvala jednu od najlepših i najtalentovanijih glumica sa naših prostora da se upiše. Marina Ćosić je osvojila publiku igrajući u serijama “Istine i laži”, “Senke nad Balkanom”, kao i u filmu “Vrati se, Zone”. Lola je putovala s Marinom kroz vreme i dušu – pogledajte šta je sve otkrila!

Napiši Lolama nešto za početak.

Zdravo Lole! Moje ime je Marina Ćosić, imam 25 godina (u stvari, punim 30. avgusta), bavim se glumom – što je bio moj san, i jako sam se trudila i radila da ga ostvarim. Sada u tom maniru imam još par novih ciljeva koje zelim u narednim godinama da ostvarim, i tome težim svaki dan. Imam samo jedan savet – nikad nemojte da zaboravite odakle ste počele, i slavite svako dostignuće, koliko god malo bilo. Ovo je za mene podsetnik jer često zaboravim. Da nisam glumica, bila bih glavni šef (kuvar) u restoranu.

Da li se još sećaš prvog broja svog fiksnog telefona i da li ti nedostaje tvoja dečja soba?

Svog se ne sećam, ali se sećam babinog, taj sam češće zvala. I samo još 4 broja znam, koja sam kao mala naučila (tata, mama, Tamara i najbolja drugarica), i ni jedan više, pa čak ni od svog budućeg muža. Moram malo da poradim na tome haha. Moja dečija soba mi ne nedostaje, sada je lepša.

marina-ćosić

Foto: Marina Ćosić, Instagram

Koja ti je najdraža rođendanska uspomena iz detinjstva i đačkog doba?

Uh, to je bilo nepostojeće, jer je pred sam kraj raspusta, te se drugari još nisu vratili kućama, a da sačekam par dana – to nije to. Svakako, najviše volim rođendane sada, kada okupim ljude koje volim, i sedim celu noć uz klopu i piće, i društvene igre.

Da možeš da se vratiš u jednu pozorišnu scenu ili filmski kadar u kome si igrala – šta bi to bilo?

Jooooj, ne znam. Ja kao devica/jarac ne ostavljam ništa nezavršeno, više bih volela da uđem u neki novi film haha.

marina-ćosić

Foto: Marina Ćosić, Instagram

Kad smo već kod putovanja kroz vreme, da postoji vremeplov – u koju epohu bi se vratila?

Vratila bih se u neko zdravije doba. U neke 50-70. zbog mode – definitivno.

marina-ćosić

Foto: Marina Ćosić, Instagram

Koja ti je knjiga omiljena i zašto?

Omiljena knjiga iz detinjstva mi je KARBONEL kralj mačaka, a kako sam pocela da odrastam, ništa omiljeno nemam, više mi je bitno da mogu nešto da naucim. Kad bih imala vremena za čitanje svega što želim, možda bih i mogla neki zanimljiviji odgovor da dam.

Da imaš čarobnu moć – koja bi to bila?

Da imam čarobne moći, volela bih da mogu da čujem tuđe misli.

Šta je to što te uvek razveseli, a šta te u svakom trenutku može iznervirati?

Uvek me razveseli kada na ulici vidim bebe i pse, i mačke, i nasmejane ljude, a u trenutku me iznervira nemarnost i ljudska bahatost i glupost.

marina-ćosić

Foto: Marina Ćosić, Instagram

Da li imaš svoj moto koji te vodi u svakom trenutku?

Kad se dese neki “padovi” znam da se dešavaju za moje najviše dobro, i moram da sagledam šta je do mene da bih mogla da naučim iz tog događaja što više.

Izaberi grad u kome bi volela da živiš i glumiš.

Bilo gde u Španiji.

Napiši Lolama nešto za kraj.

Drage moje Lole, ovim se završava moj leksikon. Želim vam da se više radujete malim stvarima, želim vam puno podrške od vaših porodica i partnera, i puno istrajnosti kada je ne budete imale. Želim vam zdravlje i onaj najbitniji faktor u životu – sreću! Imajte na umu da je faktor sreće za nečiji uspeh najbitniji, i da sve do tog trenutka je bila priprema koja ne sme biti izostavljena! Radite na sebi, podržavajte jedna drugu, i volite najiskrenije! Ljubim vas!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije