AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

Mlad Mjesec u Lavu: Živi svoju svjetlost!

„Let your passion burn brighter than your fears“.

Jelena Puhalo

 

Da, mladi Mjesec koji nam dolazi 19. 08. Možda je i najsrećniji mladi mjesec ove godine. Da, ovo je jedna predivna, dobronamjerna, kreativna, samoostvarujuća, ljubavlju zasićena pozicija. Sunce, Mjesec i Merkur su u Lavu, u trigonu sa Marsom u Ovnu. Olala…

Hajde da stvari prvo objasnimo pa da ih stavimo u kontekst. Mladi Mjesečevi su uvijek počeci, nove faze. Mlad Mjesec u Lavu početak je jedne nezaboravne epopeje o ljubavi prema sebi. Ovdje počinje priča koju mnogi čekaju još od avgusta 2018, a nekima priča ovdje i završava. Da napomenem, 14. 08. 2018. Imali smo Solarnu eklipsu u Lavu, jako blizu ovog sadašnjeg punog mjeseca. Poželjeli smo ljubav! Vjerovali ili ne, tada zaželena ljubav, dolazi sad.

Neko je tada iz srca poželio da jednog dana radi ono šo voli, neko je poželio da napokon počne da voli sebe i uživa u sebi, neko je poželio da ozdravi, neko je poželio da nađe ljubav u drugoj osobi. Želje se ostvaruju, ali ništa nije besplatno…

Pozadina ovog mladog Mjeseca je kvadrat Marsa u Ovnu sa Plutonom i Aplikacioni aspekt kvadrata na Saturn. Pričamo o cijeni sreće i zadovoljstva. Postoji samo jedna: lišavanje strahova!

Šta su Mars i Saturn u kvadratu?

To je jedno veliko razočaranje u snagu, u ljude, u akciju. To je strah da ništa neće ići po dobru. To je jedna skamenjena i zakočena pokretačka energija koja kuklja i čeka oslobođenje. To je jedno beznađe i nemogućnost da se vidi dobro poslije 168 poraza i gubitaka. To je program koji kaže: nemoj, ne izlazi, ne kreći, ne možeš ti to, sumnjaj, ne vjeruj, sto puta provjeri, nikad ne sijeci…budi miran uvijek može gore…

E dragi moji, vjerovali ili ne, vrijeme je da odbacite ovu svakodnevnu mantru. Vrijeme je da se vjeruje u kreaciju, vrijeme je da se vjeruje u dobro. Vrijeme je da vratite ljubav koju ste izgubili. Vrijeme je da vratite isku koja se ugasila. Vrijeme je da shvatimo svi da kad se kompletno zatvorimo za loše, ne može ući ni ništa dobro.

Ko je rekao da se ikad ijedan Lav zaustavio na svom putu. Ko je rekao da je Lav ikada odustao? Avgustovsko vrelo sunce pali sve pred sobom svojom snagom. Ovo je život koji se budi u nama da bismo ga mogli stvarati spolja. Vjerovati.

I kada smo u strahu, i kada nas boli, i kada ne možemo da vjerujemo u dobro, ono zaista postoji. Sada postajemo svjesni nekih benefita 2020. godine.

Sada vidimo da svoje treba gurati. Da svoje srce treba slušati, da nikada ne treba odustati od svojih snova. Da dobrota nađe pukotinu u mraku, da gdje god postoji mrak, ima i svjetla. I dok se po svijetu mrači i oblači, negdje izlazi onaj tračak nade. Dobro uvijek nađe svoj put.

Ovo je priča o neodoljivosti dobrodušnosti. O nesalomivoj ljudskoj vjeri u dobro. Da, vjerovali ili ne sve će biti dobro. Dobro se dobrim vraća. Ne postoje dobre namjere koje su kažnjene…postoje samo nedobre namjere maskirane u dobre koje ne prolaze dobro…

Lav je taj koji daje šakom i kapom ne žaleći, radeći samo ono što mu je prirodno. Lavovima je uvijek dato više da mogu da dijele. Shvatite svoju energiju kao odgovornost i nikad je nećete zloupotrijebiti. Nema mjesta za malodušnost.

Neko će vam ovih dana ponuditi priču o boljem novom svijetu. Priču o ozdravljenju. Emocionalnom. Možete to biti i vi sami sebi. To je i najbolji scenario. Hajde malo da se grijemo na suncu, hajde da uzmemo neki dobar auto…i odvezemo se tamo gdje nas vole, poštuju i gdje je toplo. Zašto da se zadržavamo u mraku i hladnoći?

Pitate li sebe često od čega vam srce igra?

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije