AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

Mars u Ovnu kvadrat Saturn u Jarcu: Nauka iz nemoći

„The tragedy od life is not death but what we let die inside of us while we live.“

Autorka: Jelena Puhalo

Ah, nije ni to tragedija.

Ali sada ćemo se malo baviti srmću. Prvi Marsov kvadrat na Saturna 2020. Da, došla je ta jesen. Ta dugo najavljivana zajebana jesen. Iako smo još u osmom mjesecu i iako je kalendarski ljeto, recite znate li nekog ko se tako osjeća?

I meni dok ovo pišem zastala knedla u grlu. Jedan sasvim, potpuno sasvim pretežak dan. Marsovi aspekti prema Saturnu, svi do jednog, su drugo ime za fokus, izdržljivost, učenje iz velikih i bolnih grešaka i iskustava, madero terapija po butinama slabosti, stav: ispravi se kada su ti koljena polomljena. Jedno ravnanje kičme karaktera i postupaka.

Mars u Ovnu je gospodar obraza, dostojanstva, čojstva, junaštva, hrabrosti, svega u stilu: ispasti pošten čovjek i čovjek čovjek u pravom smislu te riječi. Saturn u Jarcu su ograničenja i pravila. Sada živimo svoja ograničenja, spoznajemo kuda ne možemo, a čini nam se da ne možemo mnogo toga. Čini nam se da smo tek počeli nešto što je po izgledu bilo davno završeno. I kada se susretnu ova dva gospodina, posebno u ovim znacima, zategnite trbuh, udahnite svoju istinu najjače što se može, jer će da lupa maljem po svemu što se pasolutistički ne uklapa u dostojanstven život.

Saturn je strah, u niskim vibracijama. Mars je uvijek neki muškarac. Ovo su blokade koje imamo prema muškarcima, prema genetici u sebi, ne znam jesmo li trenutno luđi prema sebi ili svojoj okolini koju zaustavljamo. Neko pokušava takvom silinom da nam zagospodari životom, prostorom, snagom…ali Mars u Ovnu ne da.

Kada god imate tranzite Saturna na lične planete, suočavate se sa okrutnom istinom. Kada su oni na nebu, bar neki djelić te istine zakači i vas. Kako koga, to zavisi od mnogo stvari. Ali ovih dana smo suočeni sa jednim ozbiljnim oblikom nemoći. Prvo ide šok, pa spoznaja, pa nezgodan osjećaj sopstvene pozicije koju smo uljepšavali, a ona je manje lijepa nego što izgleda. Ovo ne shvataje kao ništa strašno. Sada je vrijeme za povlačenje. Sada ne treba da glumimo nepobjedive ratnike. Treba da skupljamo energiju i dobro se razmislimo gdje smo šta smo i s kim smo. Svaki put kada Saturn dodirne neku planetu ovako agresivnim aspektom vrati se neka tema karme u eter. Nekada je nešto rađeno da bi mi sad bili ovdje. Kada karma zove, odazivaju se samo oni sa brojem u imeniku.

Koga ste i kada povrijedili?

Ko je povrijedio vas?

Kada ste i zašto odustali od nekog svog velikog sna?

Kada ste popustili pred sopstvenim kukavičlukom?

Plašite li se drugih ili se samo dobro staro plašite sebe?

Kada ste prodali sebe ili nekog drugog za trenutnu distrakciju?

Kada ste posljednji put otvorili nešto blokirano, a kada zablokirali nešto otvoreno?

 

Ja ne mogu reći ništa osim da se čovjek uči dok je živ. Volim ovih dana da razmišljam koliko sam živa zaista. Nekad mi se i ne dopadne odgovor na to pitanje. Ali pitanja su tu da se ne dopadaju i odgovori su tu da nam ih rješavaju. Satun i Mars su tolike strukturalno značajne promjene bića da mi uopšte i nemmao pojma trenutno šta se od nas radi.

Mars uvijek negdje pokazuje instinkte, ono životinjsko u nama i kada se susretne kvadratom sa Saturnom preispitujemo životinju u sebi. Preispitujemo svoj racio. Preispitujemo svoje pretke, porijeklo, traume, preispitujemo koje od ovih činilaca utiču na naše kretanje. Preispitujemo svoj kavez. Znamo biti toliko blokirani da ne možemo nikuda sa sobom. To je samo trenutno…sve to dolazi s razlogom. I za one koji su navikli da vode osvajačke ratove sa pozitivnim ishodom ovo su teški dani.

Saturn nije džaba gospodar vremena. Ovaj Mars u Ovnu u kvadratu sa tim istim Saturnom je onaj mač zaglavljen u kamenu. Mač koji niko ne može izvući do jedan dječak na koga se čeka…ja bih voljela da svi mi pojedinačno budemo dječaci svojim mačevima. Da ih vadimo iz sebe. Iz svog kamena.

Teško onom ko Artura bude tražio po čaršiji.

Strpite se i smirite. Dobro slušajte poruke koje dolaze.

Ne ljutite se na druge ljude što vam ne daju ono što treba da date sebi.

Nemojte uzalud bacati energiju, živce, novac, vrijeme, to su neke pozitivne lekcije ovih aspekata.

Takođe jedna pozitivna lekcija svega ovoga je da ne možemo uvijek pobijediti. I da u tome nije bit života.

Jednom sam čula jednu divnu i kratku rečenicu koju sam upamtila za vijek i vijekove. Ona mi je promijenila život i svaki novi put kada dođem u situaciju da je moram primijeniti, iznova ga promijeni. Ona glasi:

„Treba znati kada stati.“

Razmislite o tome.

Ljubim vas!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije