DogađajiMjestanajnovijeNaslovna vijestPojavePraktična Lola

„Ako me voliš, ostavi telefon dok voziš!“

Snažna poruka svim vozačima osvanula na bilbordima širom Republike Srpske.   

Kompanija m:tel i ove godine sprovodi kampanju za podizanje svijesti o važnosti savjesnog ponašanja u saobraćaju.

Redakcija

Godinama unazad kompanija m:tel aktivno djeluje na podizanju svijesti vozača o neophodnosti savjesne upotrebe telefona tokom vožnje, a ovu misiju nastavila je i ove godine.

S prvim danom nove školske godine, snažna i emotivna poruka na bilbordima širom RS „Ako me voliš, ostavi telefon dok voziš“, predstavlja obraćanje svim učesnicima u saobraćaju, a naročito vozačima.

„Svjesni činjenice da je u današnje vrijeme mobilni telefon dio našeg svakodnevnog života u svim njegovim oblastima, želimo pružiti bezbrezervnu podršku nastojanjima da se ovaj uređaj koristi savjesno.

To svake godine i činimo sprovodeći kampanju kojom želimo podsjetiti sve vozače na neophodnost smanjenja rizika po njihovu, ali i bezbjednost svih putnika u vozilu, upravo nekorišćenjem mobilnog telefona za volanom“, navodi Milica Kondić, portparol kompanije m:tel.

Znajući da upotreba mobilnog telefona tokom vožnje može biti jedan od glavnih faktora u ometanju vozača, te da može uticati na povećanje mogućnosti nastanka saobraćajnih nezgoda sa ozbiljnim posljedicama, kompanija m:tel na ovaj način apeluje na vozače, podsjećajući ih na činjenicu da upotreba mobilnog telefona tokom vožnje može biti opasna kao i vožnja pod uticajem alkohola.

Tokom godina, m:tel je  upravo za kampanju bezbjednosti u saobraćaju dobio brojne nagrade, a samo za posljednju koja je realizovana 2019. godine, dobila je Priznanje za podršku u radu i provođenju brojnih aktivnosti Agenciji za bezbjednost saobraćaja i ostalim subjektima sistema bezbjednosti saobraćaja, kao i čak dvije nagrade na „No limit festivalu“, za prošlogodišnju kampanju pod nazivom „Jedan poziv mijenja sve“.

Kampanja „Ako me voliš, ostavi telefon dok voziš“ biće aktivna tokom cijelog mjeseca septembra, između ostalog, i kao podsjetnik da je to mjesec kada počinje nova školska godina i kada je potreban dodatni oprez u saobraćaju, naročito kada je u pitanju bezbjednost najmlađih.

Ova društveno odgovorna kampanja kompanije m:tel i ovoga puta ima podršku Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, Agencije za bezbjednost saobraćaja RS, te Auto-moto saveza RS, ali i brojnih medijskih kuća koje su dale svoj doprinos širenju važne poruke svim vozačima.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije