DogađajiFantastičnoKulturaMjestanajnovije

Multifunkcionalne MOA baggeek haljine i upečatljivi Ivy Q nakit u fokusu novog editorijala fotografkinje Aide Redžepagić

Još prije par mjeseci, kako bi podržale male domaće brendove u doba globalne pandemije, Aida Redžepagić je na svojim društvenim mrežama pokrenula kampanju koja je brzo dobila veliku pažnju javnosti.

Redakcija

bonjour.ba

Naima, Aida je već tada najavila da deset malih brendova želi pokloniti fotografiranje i tako im pomoći da promovišu svoje proizvode i usluge.

Ubrzo su joj se u cijelom pothvatu priključili i drugi freelanceri, brendovi, neprofitne organizacije.
O cijeloj priči koja je razveselila mnoge poduzetnice pisali smo ovdje, a prije par dana, Aida je zajedno s Anom Lukendom realizovala jednu od mnogih priča koje slijede u sklopu ove kampanje.

Tačnije, kreirale su studijske fotografije koje u fokus stavljaju nakit u potpisu brenda Ivy Q i haljine brenda MOA baggeek. Zajedno stvaraju savršenu sintezu i donose zabavnu igru materijala, oblika i boja.


Ivy Q Studio domaći je brend nakita kojeg je osnovala Ivana Kurešević, akademska slikarica i dizajnerica nakita koja kreira estetski zanimljiv nakit inspirisan različitim elementima kulturnog naslijeđa Bosne i Hercegovina.

Dio svog nakita izrađuje i od neiskorištenog otpada, kako iz svoje vlastite firme, tako i iz drugih lokalnih kompanija što njene kolekcije nakita čini i ekološkim prihvatljivim.

MOA baggek brend je iza kojeg se krije grafička dizajnerica Ana Lukenda, a njene haljine mogu se nositi na nekoliko načina, izrađene su od prirodnih materijala i možete ih kombinovati od jutra do večeri.

Berina Hasanbegović je vedrim duhom i urbanom frizurom dala lični pečat ovim Made in BiH artiklima, a Aida Redžepagić kroz objektiv savršeno dočarala jednu sasvim opuštenu, no tako cool modnu priču. Pogledajte!

Preuzeto sa: bonjour.ba

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije