najnovijeNaslovna vijestNevjerovatnoZabavna Lola

Šta se desi kad se profesionalnom ubici NE DA da radi?

Ubica je angažovao ubicu koji je angažovao ubicu koji je angažovao ubicu koji je angažovao ubicu koji je slučaj ispričao policiji. Da, dobro ste pročitali i ne, nismo se zabrojali.

Prevela: Saša Leper

Basit Mahmood / Metro

Pet profesionalnih ubica je uhapšeno za pokušaj ubistva nakon što je svaki od njih odbio da sam izvrši ugovor i proslijedio ga dalje uz zadržavanja dijela honorara kako bi zaradio.

Kineski biznismen Tan Youhui je želio ukloniti konkurenta Weia Moua, a bio je spreman da za to plati čak 2 miliona juana (oko pola miliona maraka).

Međutim, plaćeni ubica kog je gospodin Youhui angažovao odlučio je da ponudi ugovor drugom profesionalnom ubici za pola originalne cijene.

Ali priča se ne završava tu. Drugi plaćeni ubica je angažovao trećeg, koji je potom unajmio četvrtog, koji je pak ugovor dodijelio petom.

Međutim, posljednji, peti, plaćeni ubica je bio toliko razljućen izuzetno niskim iznosom koji mu je ponuđen za ovaj posao da je sam kontaktirao metu i savjetovao ga da lažira sopstvenu smrt. Upravo to je i pobudilo interes policije, a daljnja istraga je razjasnila cijeli ovaj nevjerovatni slučaj, kako prenose novine Beijing News.

Nakon suđenja koje je trajalo pune tri godine, sud u Naningu je na kraju i osudio biznismena koji je pokušao naručiti posao i nesretne profesionalne ubice za pokušaj ubistva.

Spor je prvobitno počeo 2013. godine kada je Wei odlučio tužiti investitora za nekretnine Youhuija. Zabrinut da bi mogao izgubiti tu iscrpnu sudsku bitku, Tan je unajmio profesionalnog ubicu po imenu Xi Guangan da ubije Weia.

Međutim, Xi je stupio u kontakt sa drugim profesionalnim ubicom po imenu Mo Tianxiang i ponudio mu pola prvobitne sume. No, i Mo je odlučio da posao proslijedi dalje te je angažovao trećeg ubicu, Yanga Kangshenga, ponudio mu 270 000 juana (oko 67 000 KM) avansa i dodatnih 500 000 juana (oko 125 000 KM) po izvršenju posla.

Ali, kao što već znamo, priča se ne završava ni tu. Dalje, Yang Kangsheng, treći ubica, proslijedio je ugovor i tako angažovao četvrtog u nizu, Yanga Guangshenga, kome je, naravno, dodatno smanjio honorar. Ugovor je naposlijetku došao i do petog ubice, Lingu Xiansiju, koji je priču i iznio policiji.

Tan, koji je unajmio prvobitnog ubicu, osuđen je na kaznu zatvora od 5 godina; Xi, prvi ubica je dobio tri godine i šest mjeseci; Yang Kangsheng i Yang Guangsheng su osuđeni na tri godine i tri mjeseca, Mo na tri godine a posljednji, Ling, je dobio dvije godine i sedam mjeseci zatvorske kazne.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije