AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

Retrogradni Mars u Ovnu: Ustati ili odustati?

„What you are afraid to do is a clear indication of the next thing you need to do.“

Došli smo i do retrogradnog Marsa u Ovnu nakon daleke 1988. godine.

Specifična stanja zvijezda ove godine su sasvim normalna i očekivana stvar. Zar ne?

Jelena Puhalo

Mars kreće retrogradno u svom znaku i sugeriše da je vrijeme za oklijevanje stiglo.

Ako je Mars u Ovnu jedna sirova sila koja hrli naprijed, ne praveći nikakav plan za budućnost, udarajući redom po modelu: ni po babu ni po stričevima, sada ćemo vidjeti malo podmukliju i zagušeniju verziju ove nebeske pojave.

Sve što je proteklih dana išlo ka spolja, sav bijes usmjeren ka drugima, sav taj osjećaj da moramo nešto da uradimo pod svaku cijenu, pa šta bude, od desetog septembra dobija okrenuti smjer kretanja. Počinjemo se okretati ka sebi.

Počinjemo procjenjivati svoje mogućnosti, snage, počinjemo sumnjati u sebe na način da više nismo sigurni imamo li snage da nastavimo dalje. I to će proći, ali do 13. novembra se primirite.

Bar što se asertivnosti tiče. Ne pokrećite nove projekte. Nemojte ulaziti u nove pirče. Retrogradne planete nas upućuju na introspekciju i samoprocjenu. U tišini. Ne nasrćite na druge svom snagom dok je Mars retroradan. Naići ćete na zid.

Foto: unsplash

Retrogradni Mars naročito u kvadratu sa Saturnom govori o strahu koji će se javljati, o strahu da nešto ne možemo izgurati do ktraja.

Naredna dva mjeseca biće obojena pitanjem: Hoće li ovo ikada završiti, hoću li se ikada ovoga osloboditi, kako da nađem u sebi gram snage i energije da izguram sve ovo do kraja?

A teme mogu biti razne i životna polja u kojima ćemo se boriti sami sa sobom mogu biti: privatna, poslovna i mješovita.

Ne zaboravite da je ovo godina završetaka nekih za nas velikih stvari. I to ne samo ova godina, ali je ona udarna. Za krajeve je potrebno snage, kao i za početke.

Na kraju ove retrogradne priče znaćemo šta je za nas završeno zauvijek. Mars kada je retrogradan uči nas da prihvatamo poraze na prilično težak način, ali nas uči i da je način na koji gledamo stvarnost oko sebe možda i važnija od same stvarnosti.

To je ta jesen koja nam stiže.

Jesen frustracija ako pokušavamo nešto da guramo po svaku cijenu.

Nešto što odavno ne ide. Ako želite da shvatite retro Mars u Ovnu na pravi način, iskoristitte ova dva naredna mjeseca da se konačno bež žaljenja spustite u sebe i da priznate ono što je ostalo da se prizna i prihvati.

Ograničeni smo jer smo ljudi.

Ne možemo baš sve što želimo, ali možemo ono što je namijenjeno nama.

Sve što se rodi, mora i da umre i upravo tada se rađa nešto novo.

Način na koji koristimo svoju snagu važniji je od količine same snage.

Nekada valja i stati i posmatrati stvari bez uplitanja.

U svakoj agresiji krije se skamenjeni bol.

O ovom posljednjem se može napisati roman. Mnogo je agresije u zraku, ljudi otvoreno pokazuju svoju frustriranost i nezadovojstvo i nemojte se pecati na mamce te vrste. Velika je mudrost znati sa strpljenjem sačekati sa odgovorom na nečiji otvoreni bijes ili pasivnu agresiju.

Mnogo nas pasivne agresije čeka i budite strpljivi sa istom. Znam da nije lako.

Znam da strah ponekad preuzme tijelo i da ga blokira na trenutak ili dva. Pustite ga. Naučite nešto iz njega.

Kada prođe retrogradni hod Marsa, stvari će biti mnogo mnogo jasnije…

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije