AstrologijanajnovijeNaslovna vijest

Mlad Mjesec u Djevici: A zdravlje, šta sa njim?

„When you get tired learn to rest not quit.“

Jelena Puhalo

Polako, ali sigurno se približavamo kraju 2020. godine. Prije kardinalne Vage koja će donijeti nove zabavne trenutke kvadratu Marsa sa stelijumom u Jarcu imamo jedan zanimljiv mlad Mjesec u Djevici.

Znate da su mladi Mjesečevi uvijek konjunkcija Sunca i Mjeseca, tako i ovaj. Šta je Djevica? Djevica je znak posla, svakodnevnih aktivnosti, zdravlja, liječenja, probave, racionalnih odluka, praktičnosti.

Prvo što mi pada na pamet i ono o čemu želim da dam prostor je obrada emocija. Takozvano „djevičino varenje“. Svi smo saglasni da nam je ova godina dala toliko toga za obradu, i svi smo pomalo svjesni da nismo imali mnogo vremena da se pojedinačno i dovoljno bavimo svim utiscima koje smo pokupili usput.

I negdje sada se pali tjelesni alarm.

Sve što nas trenutno plaši u vezi sa našim zdravljem vjerovatno je posljedica taloga negativnih i neprocesuiranih emocija. Mlad Mjesec je 17. 09. Imamo vremena ovih dana da razmislimo šta sve nismo „proveli kroz sistem“. Ovo se odnosi na kilograme koji nas nerviraju, zdravstvene probleme koji se ovih dana mogu pojaviti, nesanice, probleme sa mentalnom napetošću, sve vrste nemira i neizdrža. Djevica jeste mentalni znak. I prvo kod nje stradaju mozak i stomak. Obratite pažnju na ove dijelove sebe.

Foto: Gabrielle Henderson / Unsplash

Ona druga važna tema je posao: S obzirom da je mlad Mjesec u Djevici u trigonu sa stelijumom u Jarcu, sada imamo dobru priliku da organizujemo svoj poslovni žvot, da malo razmislimo kuda dalje želimo ići na tom polju. Djevica se više bavi načinom na koji radimo nego šta radimo. I ako vam je posao na neki način postao neprijatelj zdravlju ili vam je bilo kakav vid ljenosti i nedjelanja takođe pošao ići na nerve, ovo je odličan period da krenete da radite nešto ili da krenete da smanjujete nešto. Posebno oni koji imaju planete i uglove u trećoj dekadi znaka Djevice. Ovo je jedan od rijetkih mladih Mjesečeva ove godine koji su u dobrom položaju u odnosu na Saturn, Jupiter i Pluton u Jarcu. To se valja iskoristiti.

Ali, ono što je posebno važno da se napomene i jako zanimljivo naravno je da je ovaj mlad Mjesec u kvadratu sa čvorovima, sjevernim koji je u Blizancima i južnim u Strijelcu što mi govori da smo trenutno, a pod tim mislim na neku globalnu sliku malo skrenuli sa astralnog puta čvorova koji nas uvijek usmjeravaju šta da radimo i kuda da idemo. Sunce i Mjesec u kvadratu sa čvorovima govore trenutno o našim izbjegavanjima da se verbalno i mentalno suočimo sa nekim ili nekom temom (sjeverni u Blizancima) i o odbijanju da neki zastarjeli obrazac vjerovanja i neka dogma u nama ode u zaborav.

Ovdje vidim i neke iluzije kojih se još uvijek čvrsto držimo u nadi da će one preživjeti ovu godinu. Neće.

Glavni savjet ovog mladog Mjeseca je da razmislimo šta nas jede, a i šta mi jedemo, ako varimo emocije, kontakte, odnose, riječi, povrede, kako integrišemo čak i ono lijepo šta nam se događa i kaže, radimo li previše ili premalo, volimo li ono što radimo, pružamo li svom tijelu dovoljno zdravlja, ljubavi, odmora, vježbe, koji dio nas još uvijek spletkari protiv samog sebe? Koje smo zabludice našili sebi na leđa rješavajući one grandiozne zabludetine 2020?

Foto: Aziz Acharki / Unsplash

Uz Jupiter koji je krenuo direktno i Saturn i Pluton koji će se uskoro pridružiti Jupiteru u direktnom hodu okrećemo priču koja traje evo već od maja 2020. Počinje da se pokreće ovaj zapeli mehanizam. Počinje da se odmotava klupko. Polako kreću jasne i konkretne aktivacije energije koja je proteklih mjeseci bila isključivo okrenuta u nas i udarala po unutrašnjim organima. Sve više ćemo osjećati ubrzanje koje nam dolazi i konkretne akcije koje moramo uspostavljati.

Ljub!

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije