FantastičnonajnovijeNaslovna vijestPraktična LolaPreduzetništvo

Hrvatska aplikacija za matematiku nadomak 200 miliona korisnika širom svijeta

APPLE je ovih dana hrvatsku aplikaciju za rješavanje matematičkih zadataka Photomath proglasio aplikacijom dana. 

Redakcija

amp-index-hr.cdn.ampproject.org

Riječ je o mobilnoj aplikaciji koju proizvodi istoimena firma, čiji je osnivač i direktor Damir Sabol. Aplikaciju Photomath u svijetu trenutno koristi oko 195 miliona korisnika, a broj onih koji je preuzimaju nastavlja rasti.

Kako nam je kazao Sabol, u Photomathu očekuju da će broj korisnika uskoro dostići 200 miliona. Najviše korisnika, otprilike četvrtina, je u SAD-u. Slijedi Rusija, pa Brazil, europske zemlje i Indonezija.

Aplikacija koja rješava matematičke zadatke i operacije

“Drago nam je što nas je Apple prošlog tjedna, u ponedjeljak, proglasio aplikacijom dana, to nam je važno za promociju. Međutim, mi gradimo svoj rast na kvaliteti vlastitog proizvoda.

Ne znamo što će nam taj Appleov potez donijeti u brojkama, ali za nas je svakako značajan jer tako nešto ipak treba zaslužiti. Prije svega, morate imati kvalitetnu aplikaciju i puno korisnika, a u Appleu su to prepoznali”, kazao je Sabol za Index.

Sabol je firmu Photomath osnovao 2014. godine. Danas u njoj radi 65 zaposlenika u Hrvatskoj i 10 u Silicijskoj dolini u SAD-u. Startup je poznat po aplikaciji Photomath, koja korisnicima omogućuje da slikaju matematički zadatak i potom dobiju rješenje za njega te objašnjenje kako se do rješenja dolazi.

Na prvi pogled, ističe Sabol, djeluje jednostavno, no iza toga stoji velik trud i puno toga treba napraviti. Stoga su u Photomathu i dalje fokusirani na tu svoju (zasad jedinu) aplikaciju i njen daljnji razvoj. Aplikacija je, inače, besplatna, no njeni složeniji sadržaji se naplaćuju. 

Koronakriza je podstakla skidanje aplikacije

“Matematiku u svijetu uči milijarda ljudi, to je veliko tržište”, poručuje Sabol.

Dodaje kako su posebno značajan skok broja korisnika imali u jeku koronakrize, u aprilu i maju. Škole u svijetu, naime, nisu radile pa su mnogi učenici i studenti skinuli aplikaciju Photomath kako bi riješili matematičke zadatke i shvatili matematičke operacije. 

“Imali smo velik broj skidanja aplikacije u travnju i svibnju, dok su škole zbog koronavirusa bile zatvorene. Naša se aplikacija pokazala kao odličan način učenja matematike”, zaključuje Sabol.

Preuzeto sa: amp-index-hr.cdn.ampproject.org

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije