KulturaLjudinajnovijeNaslovna vijestZabavna Lola

Igor Karanov: NISTE DEBELE

Nisam baš bio predaleko od nervnog sloma kad je na profilima devojaka i žena na drušvenim mrežama počela da se pojavljuje stara fotografija jedne lepe putene žene širokih bokova, zaobljenog trbuha, jedre zadnjice i grudi i jakih butina uz poruku: “Kad će ovo opet da uđe u modu pa da budem dobra riba”.

Redakcija

facebook/ Igor Karanov

A kad je, srećo moja, to uopšte izlazilo iz mode?

Shvatio sam tad da su žene u potpunosti zaboravile čemu služi njihova lepota. Kažu: “Važno mi je da budem lepa zbog sebe”.

Ili: “Baš me briga šta muškarci kažu, ja se ovako osećam prijatnije, a uostalom, veći je kompliment kad ti žena kaže da si lepa, nego kad ti to kaže muškarac”.

Kažu još i: “Samo još ovo ovde da skinem i moći ću da uđem u svoje farmerke iz srednje škole”, a neretko i: “Vidi ovo ovde kako sam dobila kao kravetina neka”.

I onda se strašno čude kad se muškarci okrenu za nekom fregatom koja punim jedrima prođe ulicom potpuno zadovoljna svojim masivnim kružnicama sa čijih se krivina sliva požuda.

Foto: facebook

Vidi je kako je debela, kažu tada druge žene i nezadovoljne stanjem okreću glavu na drugu stranu.Tek mali broj njih u stanju je da poveruje da lepota nije ono što se vidi u ogledalu već u oku koje je nama važno.

Osnovna svrha estetike ženskog tela, barem ako se pita priroda, jeste da privuče muškarca, a ne drugu ženu. A pošto nas uglavnom fascinira ono što nemamo sami, muškarca kom je testosteron napravio žilavo, suvo i čvrsto telo uskih kukova privući će, sva je prilika, mekana, zaobljena i putena žena, a ne isfenirana špageta s grudima.

Dakle, ako se muškarci pitaju, ona teta sa slike iz pedesetih nikad nije ni izlazila iz mode, nju su iz mode izbacile druge žene i sad bi da je vrate. Tek da bi imale neku zanimaciju, čini se.<

Razloga za nezadovoljstvo uvek ima, a umeće života je pronaći razloge za zadovoljstvo. Ja sam svoj pronašao.
Moj razlog za zadovoljstvo je jedna zadovoljna Jelena kojoj je uglavnom sve potaman i kad zamahne svojim zaobljenim bokovima koje moja majka, poreklom sa sela, zove “dva lanca dupeta, baš kao što ti voliš”, poruši sa stola sve te papire sa dijetama.

Tajna je u tome što je to njeno zaobljeno telo zakačeno za jedan blještavi osmeh upućen svetu kakav jeste, a ne nekom kakav mi mislimo da bi trebalo da bude.

Preuzeto sa: facebook. com

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije