DogađajiMjestanajnovijePojavePraktična LolaSponzorisano

Kangol x H&M feat. Mabel: nova kolekcija za “self-made“ generaciju

H&M s ponosom najavljuje novu kolekciju s poznatim brendom Kangol, čije je zaštitno lice Mabel – dobitnica BRIT nagrade za najbolju britansku žensku solo umjetnicu i međunarodnu muzičku zvijezdu.

Redakcija

Kolekcija je inspirisana njenim stilom, a sadrži i klasične i nove Kangol komade, uključujući dva koja je Mabel sama dizajnirala. Kolekcija će biti u prodaji od 17. septembra u H&M prodavnici u Banjaluci.

“Mi iz Kangola smo neizmjerno ponosni na saradnju s H&M-om i Mabel, kao i na kolekciju koja savršeno prikazuje suštinu onoga što Kangol danas jeste  te kako, uz dašak noviteta, savršeno odgovara izazovima streetwear stila,” izjavili su iz sjedišta ovog brenda.

Kangol x H&M kolekcija može se vidjeti u muzičkom spotu na Instagram stranici Mabel, a svim korisnicima ove mreže bit će dostupni i specijalni Kangol x H&M filteri.

Streetwear mi je u krvi i nevjerovatno je sarađivati s dva tako velika brenda, ali i dijeliti svoju kreativnost i stil s novom generacijom, “ rekla je Mabel.

Kolekcija predstavlja savršenu Kangol garderobu za sve pripadnike “self-made” generacije, baš kao što je i Mabel: svježa, autentična, zabavna.

„Kangol x H&M feat. Mabel je saradnja iz snova za sve nas u H&M-u, koja objedinjuje kultni brend streetwear odjeće s jednom od najautentičnijih i najiskrenijih mladih muzičkih umjetnica u svijetu.

Radi se o modnom stavu iz 90-ih godina, stilu koji je Mabel prilagodila sebi – od čuvenog bucket šešira do tanke midi haljine,“ naglasila je Emili Björkeheim, glavna dizajnerica za Divided koncept.

Kolekcija sadrži sve što je potrebno za jesen, od puffer jakni s kapuljačom do kardigana i džempera s čuvenim Kangol logom.

Tu su i ključni komadi, poput crop džempera s rol kragnom i haljina s dugim rukavima. Mabel je sama kreirala slip haljinu i helanke kompletno pokrivene Kangolovim logom.

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije