MjestanajnovijePojavePraktična Lola

Teez Me Tees: Umjetnost koju nosite na sebi

Teez Me Tees je projekat koji nastao kao produžetak stvaralaštva fotografkinje i videografkinje Tajane Dedić-Starović.

Redakcija

Tajana je oduvek verovala da umetnost ima najviše smisla kada je kolektivno dostupna i kada prodrmava publiku iz učmalosti svakodnevice. Iz tog razloga, fotografkinja je odlučila da svoj umetnički rad prenese i u jedan veoma konkretan svet, što će ga primarno učiniti dostupnijim publici.

Tajana je za svoju publiku, kako onu trenutnu, tako i buduću, ali i sve ljubitelje jedinstvenih radova, kreirala bele majice kratkog rukava sa printovima svojih fotografija.

Šta vi zapravo dobijate kada naručite Teez Me Tees majicu?

Dobijate kvalitetnu pamučnu majicu + izdržljiv, kvalitetan print + umetničku fotografiju, rad u koji je uloženo puno emocija, truda, vremena i kreativnosti.

“Wearable art” u raznim svojim oblicima, predstavlja trend koji postaje sve popularniji u modnoj industriji, kao i u umetničkim praksama, a moglo bi se reći i sve potrebniji – dosta je bilo elitističkog pristupa umetnosti, ona treba da izađe na ulice, u kafiće, u krevete, na treninge, da se zagrli i da bude blizu srca! ❤️

Ove majice imaju svoju posebnu publiku – to su devojke slobodnog duha, neobičnih interesovanja, spremne na izazove, koje su (svaka na svoj način) zaljubljene u umetnost i jednu drugačiju verziju realnosti.

To su i hrabri i odvažni momci, pogotovo oni senzibilni i krhki, koji zapravo ne skrivaju sebe i svoju pravu muškost.

Teez Me Tees majice su izrađene od najfinijeg 100% pamuka, koji ne gubi mekoću ni nakon pranja. Pošto je u pitanju takozvani češljani pamuk, on omogućava i laganu elastičnost majica – ali ne, u njima nema ništa drugo osim pamučnih vlakana.


Što se tiče štampe – svi printovi se štampaju DTG (direct-to-garment) tehnikom, što znači da fotografija “ulazi” direktno u tekstil, print tako postaje veoma izdržljiv, sa puno detalja i predivnih boja.

Priča o Teez Me Tees majicama je mnogo dublja od obične bele majice sa printom. Čak je i mnogo dublja od obične bele majice sa printom umetničkog rada.


Ova priča je više od svega toga. Ona je slobodan duh, hrabrost, autentičnost, sloboda pod svaku cenu, mir, bezuslovna ljubav, kreativni nered i neki duboki bol i težina koju svi nosimo.


Znam, znam, suludo je pričati ovakve stvari o jednoj krpici, ali uvek možemo da odaberemo da nešto ne bude “samo još jedna obična majica”, zar ne?

O autorki:

Tajana Dedić Starović aka Artist At Camera je fotografkinja i videografkinja rođena u Novom Sadu, a već godinama nastanjena u Banjaluci, malom i simpatičnom gradu u Bosni i Hercegovini.

Ljubiteljka diska sedamdesetih, treša osamdesetih, bezglutenskih lazanja i zalazaka sunca. Fotoaparat ne ispušta iz ruku već 10 godina, premda i njoj samoj deluje sramotno reći tako nešto, s obzirom na mali broj njenih godina, ali je istina.

A godina ima 27, skoro navršenih. U suštini jedna veoma jednostavna osoba, iako puno drami.

I s vremena na vreme, ima puno hrabrosti i onda rizikuje i uleće u ozbiljne biznis priče.

https://www.facebook.com/teezmetees

https://www.instagram.com/teezmetees/

https://www.instagram.com/artistatcamera/

https://artistatcameraph.wixsite.com/artistatcamera

Fotografije: Tajana Dedić-Starović

Modeli: Isidora Branković, Miloš Orlić, Zorana Bojinović, Biljana Milanović

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije