Astrologijanajnovije

Pun Mjesec u Ovnu: I am done!

„Letting go is not releasing, it is allowing what already is.“

Jelena Puhalo

Puni Mjesečevi su kulminacije. Finiširanje. Završetak. Pik što bi rekli. Drugi pik prvog talasa.

Ulazimo u najvažniji mjesec 2020. godine. Saturn i Pluton kreću direktno. Čekamo retrogradnog Merkura u Škorpiji. Retro Mars kvadrira Saturn koji se okreće. Polako planete ulaze u Vagu. Odnosi dobijaju posebnu notu težine, neispunjenosti i tereta.

Rekoh da je oktobar mjesec odnosa. Svih vrsta. Pun Mjesec u Ovnu prvog oktobra ukazuje na svoju bitnost koju moramo prihvatiti i koja će nas sigurno sukobiti sa nekim važnim odnosom u životu. Neko ili nešto sa prvog mjesta ide na mjesto ispod ili nekoliko mjesta ispod. To nikad ne prolazi tek tako.

Foto: Unsplash

Mjesec u Ovnu govori o prvom mjestu koje moramo dati sebi i hrabrosti. Tim redom. Biti JA i postaviti svoje želje, potrebe i akcije na prvo mjesto vraški je težak posao. Posebno ako uzmemo u obzir da je Mjesec u konjunkciji sa Hironom. Postoji rana koja nas upozorava da ovaj posao ne možemo radi do pola i segmentarno.

Ako uzmemo u obzir da su retro Mars i Saturn u kvadratu u pozadini ove kardinalne opozicije vidimo pad energije, umor, lipsalost na svim životnim frontovima, vidimo umor od dinamike života i dinamike ove godine. Uzmite sebi prostora da sve dobro izvažete, ocijenite, da saslušate sebe, baš kako bi jedna pemtna Vagica uradila. Saslušajte sve strane da biste donijeli odluke, ali sada malo više svoje strene, a malo manje tuđe.

Odnosi koji se vuku godinama kao hronična bolest od koje se ne umire, ali baš nešto i ne živi zaslužuju napokon postavljanje dijagnoze, zar ne?

Vaga je znak drugih, Ovan znak sebe i sada kada su u opoziciji Sunce i Mjesec neki drugi uvijek stoje naspram nas…i natalno oni koji imaju ovu opoziciju cijeli život rade na tome da pokušaju naći balans između davanja sebi i davanja drugima. To je jedan nimalo lagan proces jer klackalica opozicije obično u mladosti ne dozvoljava pronalazak balansa i srednjeg rješenja već ili je na jednoj polovini ili drugoj. Ili se daje bespoštedno ne gledajući na sebe ili se inati i ne da nikom ni pod koju cijenu. Mislim na opoziciju Vaga-Ovan.

Foto: Unsplash

I kada god imamo Ovna u igri, imamo i neki sukob, jer ovaj dečko na sve reaguje instinktivno i visokim tonom. Kada god uvidi da mu bilo koja potreba nije zadovoljena, on vrišti kao malo dijete. A Vage su one koje vole da ćute i venu u svojim mirnim tišinama. I zato što je akcenat punog Mjeseca uvijek na Mjesečevoj poziciji, tu se usmjerava energija i tu dobijamo poruku na čemu treba da radimo.

I ovo je jedan veliki poziv da dobro revidirate šta stvarno želite od sebe i drugih i da ukoliko to na bilo koji način ne dobijate razmislite šta i kako dalje.

Saturnovo okretanje u direktan hod će sav ovaj unutrašnji pasivni rad sa sobom okrenuti ka vani. Prelazimo u akciju, mada prava akcija dolazi tek kada Mars krene direktno. Ono polje kojim Saturn vlada postaje zaokupljeno implementacijom nečega što je dugo čekano. Pasivnost koja traje još od maja u nama i oko nas završava sa oktobrom i počinju nove bitke za autonomiju i hrabrost.

Neću vam upakivati poruku planeta: nešto mora da se pusti, neko mora da prihvati da je nešto mrtvo već dugo i da to samo treba da sahrani, neko će morati da se zauzme za sebe i tako mnogima stane na žulj, neko će morati da se suprotstavi arogantnom šefu, posesivnoj prijateljici, navalentnim roditeljima, neko će prosto shvatiti da u svojim odnosima nije ili i dalje ne vidi sebe, ne vidi sebe zadovoljnog i da se nešto po tom pitanju mora raditi.

Foto: Unsplash

Kako god bilo, Hiron je tu da nas uputi na naše rane, na tu vječnu ranu u davanju i uzimanju, kada je vrijeme da se nešto da, a kada da se uzme. Kada treba nesebično dati, a kada stati, kolika je ta prva idealna mjera pružanja poslije koje nećemo ostati olupina na vjetru? Ne znam, ali ono što znam da ako postoji ijedno idealno vrijeme za ove teme onda je to sad.

I moj savjet je da ga ne propustite. Poslije će biti samo teže.

Ljub

Pročitaj još

Od iste osobe

Najnovije